https://imgix.femina.dk/media/article/primaer_hunter_mcgrady.jpg
Selvudvikling

Hunter McGrady- fra sygeligt tynd til plus size: "Hvorfor er vi så bekymrede for, om vi – gud forbyde det – har deller, cellulitis eller strækmærker?"

30. april 2019
af Christina Forsberg
foto: Instagram, TaylorBPhoto
Hunter McGrady er i dag en verdenskendt plus size-model, men har også været tynd på en usund måde. Og hun har et vigtigt budskab til andre kvinder ...

Forestil dig, at du skal skrive ord på din nøgne krop, der betyder noget for dig. Ord, der giver dig styrke og mening, og dernæst skal din afklædte, overskrevne krop fotograferes. Lyder det en smule grænseoverskridende? Ikke for plus size-modellen Hunter McGrady. I februar søsatte Sports Illustrated Swim et projekt, der hedder In Her Own Words, hvor et stærkt hold bestående af udelukkende kvinder fik denne opgave. Fotografen Taylor Ballantyne bad kvinderne om at skrive deres personlige ord på kroppen, lige hvor de ønskede og syntes, at ordene passede, og for Hunter McGrady var der ikke tvivl om, hvad og hvor hun ville skrive. Det fortæller hun om til Glamour.

Læs også: Plus size-modellen Hunter McGrady lancerer badetøjslinje: "Bare fordi jeg har en større krop, skal jeg ikke dækkes til"

- Der var en grund til, at jeg skrev ordet ”værdig” henover mit bryst, hvor øjet naturligt falder. Det er et af de vigtigste ord for mig. For den 16-årige Hunter McGrady, der var en størrelse 32 og ikke spiste, trænede en time om dagen, var angst, genert og bange for verden, ville aldrig have troet, at hun var værdig nok til denne succesfulde tilstand, hvor hun ville føle sig smuk og tryg i sin egen krop. Jeg vil gerne have folk til at føle sig værdige og vide, at de er værdige. Den eneste grund til at vi ikke føler sådan, er fordi, samfundet fortæller os det. Det er derfor, jeg har skabt et hashtag, der hedder #AllWorthy.

Menneskeligt med strækmærker

Også på sine ben skrev Hunter nogle betydningsfulde ord.

- Jeg skrev ”tillid” og ”grænseløs”, fordi mine ben er den stærkeste del af min krop og holder mig oppe. Jeg skrev ”tillid”, fordi jeg er nøgen. Jeg er en størrelse 46. Jeg er her for at sige, at det er sådan her, tillid ser ud, og det er smukt. Hvorfor er vi så bekymrede for, om vi – gud forbyde det – har deller, cellulitis eller strækmærker? Det er en normal, menneskelig ting, min kæreste har dem, og han er en mand. Alle har dem. Jeg forstår det bare ikke, for samfundet fortæller os, at det er vores brister.

- Jeg tror ikke, man kan se det på billedet, men på min ryg står der ”modstandskraft”, fordi frem for alt i dette liv tror jeg, vi skal være modstandsdygtige. Der er masser af mennesker, der er imod det, jeg gør og vil sige: ”Åh, gud, jeg kan ikke forstå, Sports Illustrated vil opfordre til fedme, jeg fatter ikke denne hval osv.” Jeg er faktisk en boksebold for grimme kommentarer, det HAR jeg fattet. Men jeg gør det ikke bare for mig selv. Jeg gør det for alle andre, der ikke har muligheden for at have en stemme eller sige: ”Nej, skam dig. Sådan skal du ikke tale om min krop.”

Selv med al selvtillid i verden har vi alle minus-dage. Hvordan tackler du dem?

- Det er en stor misforståelse om den kropspositive bevægelse, at vi kvinder bare har troen på dem selv og ikke vågner op og har det skidt. Men ved du hvad, jeg kæmper med depression og angst. Der er dage, hvor jeg græder uden grund (…) Hvor jeg græder, fordi jeg føler mig som lort og ikke har lyst til noget. Eller hvor jeg ikke kan lide mit hår, min mave, eller hvor min numse ser grim ud. Selvfølgelig er der de dage, for igen: Jeg er bare et menneske. Men skal jeg lade dem ødelægge mit liv? Nej. Jeg har været en størrelse 32 og en størrelse 46 og størrelser indimellem. Jeg har lært at fortælle mig selv, hvad jeg har brug for at høre. Jeg vil sige: ”Ved du hvad, Hunter, du er værdig. Du er smuk. Det er ok, hvis ikke du har en god dag, men stå op, gå ud, smil til en, gør en eller andens dag god. I morgen er der en ny dag, men du ser skøn ud.”

Hvad ville være det ene budskab, du ønskede, folk skulle få fra denne fotoskydning?

- At den kropspositive plus size-bevægelse ikke bare er et modeord. Den er ikke en trendy ting. Den er her for at blive. Alle størrelser og former er, hvad du vil se fremover. Stig om bord, og tag af sted.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også