https://imgix.femina.dk/media/kiraprim.jpg
Selvudvikling

Hold om mig!

22. april 2013
af Lonnie Kjer
foto: PR
Hvert år kæmper omkring 1350 unge danskere med kræft. De skal fejres og hyldes, mener Kræftens Bekæmpelse og Drivkræften, der står bag en støttekoncert for unge kræftramte, der skal ha’ musik – og et ordentligt skud kærlighed.

Tre-fire unge mennesker mellem 15 og 39 år får dagligt beskeden: Du har kræft. Drivkræften kæmper for at give unge kræftramte de bedste muligheder for et godt liv og for at møde andre kræftramte. Det behøver ikke ske på sterile hospitaler, men kan lige så godt klares på spillestedet Vega, der danner rammen for en støttekoncert, hvor nogle af Danmarks bedst livebands er med til at hylde de unge kræftramte.

DRIVKRÆFTEN ...

... er et mødested for unge 15-39 år, som har eller har haft kræft.

De arbejder for at sikre, at unge kræftramte ved, at de ikke er alene, at der findes målrettede tilbud og rådgivning, og at andre unge står klar med støtte og inspiration - både i deres lokale grupper og online.

Kræft, kærlighed og masser af musik
Koncerten er en del af kampagnen HOLD OM MIG NÅR JEG ER BANGE, der blandt andet skal sætte fokus på den sårbare livssituation, de unge kommer i, når de får diagnosen kræft, og d.22. maj bliver det altså med musik for alle pengene, når Kira Skov, The Eclectic Moniker og The William Blakes går på scenen.

Vi har håndplukket nogle danske kunstnere, som for os repræsenterer alt det, der er fedt ved at være ung og i live: Kreativitet, kærlighed, fantasi, sex, fest, rock, uendelige muligheder og frihed, siger projektleder i Drivkræften," Tina Brændgaard Nissen."

Unge kræftramte hyldes
Når diagnosen rammer, bliver hele livet forandret, og tiden bliver brugt på hospitaler og sygdom, mens venner suser videre med speederen i bund og lever livet med vennerne, festerne, kæresterne og uddannelserne.
"De er bange og spørger sig selv, om de skal dø, inden de har nået at leve. De er vrede og vil bare videre med deres liv, og de føler sig alene, siger Tina Brændgaard. Og d.22.maj skal de altså fejres og hyldes.

"Vi skal fejre livet og hylde unge kræftramte. De inspirerer os hver eneste dag med deres mod til at stå frem og dele ud af deres dyrekøbte livsvisdom. Vi kan ikke forestille os noget bedre end musik til at samle og give dem, og alle andre der møder op, et ordentligt skud kærlighed, Tina Brændgaard Nissen.

Alle kunstnere optræder gratis. Overskuddet fra billetsalget går til Drivkræftens arbejde med unge kræftramte.

Få seneste nyt om koncert og kampagne på drivkraeften.dk og Facebook.

Læs også