https://imgix.femina.dk/media/ebf94ec2b6684ed79666f433064e2781.jpg
Selvudvikling

Hold ferie uden børne-bøvl

9. juni 2011
af Lisbeth Madsen Alive.dk
Foto: Colourbox
Undgå at ungerne ødelægger ferien med skænderier og konflikter. Vi giver dig 6 gode råd til en god ferie

Det er udmattende, hvis jeres hyggelige familieferie altid ender med, at du må bruge masser af tid på at redde trådene ud mellem børnene. Så tag stridighederne i opløbet, og planlæg dig ud af de fleste konflikter.

Når børn er sammen i længere tid ad gangen, så er diskussioner om leg, legetøj, hvem, der gjorde hvad først osv. umulige at undgå. For at skabe den bedste ferie for jer alle, er det vigtigste at erkende, at børnene vil komme op at skændes ind imellem. Og at det bedste er, at de voksne blander sig minimalt, og først når det er bydende nødvendigt.

- Konflikt betyder blot, at to vil noget forskelligt. Det er derfor en helt naturlig del af livet i en familie - også på ferien, siger familieterapeut Fie Hørby til magasinet Vores Børn.

Derudover kan en god planlægning fra forældrenes side være med til, at I undgår mange konflikter. Fie Hørby kommer her med seks gode råd til en fredelig ferie.

Få glade børn

1. Lyt til alles ønsker
Fordel valget af aktiviteter i ferien, så alle får nogle ønsker opfyldt. Også de voksne. Børn kan godt forstå at alle skal tilgodeses, hvis de vel at mærke også selv bliver det.

2. Del dagene op
Giv børnene struktur i løbet af dagene, så de ved, hvad der skal foregå hvornår. Det er de vant til fra deres hverdag, så det giver ro og mindre rastløshed. Der kan både være planlagte aktiviteter og fri leg i løbet af dagene.

3. Vær sammen med det enkelte barn
Giv hvert barn lidt tid alene med dig eller din partner. Så skal det ikke kæmpe med det andet barn om jeres opmærksomhed, og det giver ro i sindet.

4. Pres ikke børnene til leg
Du kan ikke tvinge børn til at lege sammen. De skal selv have lov til at træffe valget, om de vil lave noget sammen.

5. Vis jer som det gode eksempel
Børnene gør, som I gør, så hvis tonen mellem jer som par er skarp, eller I skændes, så vil det smitte af på børnene.

6. Undgå at stresse
Situationer, hvor det hele skal gå stærkt, for at I kan nå alt det, I har planlagt, giver let uro. Så sænk tempoet, hvis det er nødvendigt. Hellere nå lidt mindre, men have et smil på læben samtidig.

LÆS OGSÅ: BØRNEPSYKOLOGENS 7 RÅD TIL SINGLEMØDRE>>

Læs også