https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/august/sensitiv-prim.jpg
Selvudvikling

Hører du til de særligt sensitive?

22. august 2012
af Malene Fich Weischer
Foto: All Over
I omegnen af hver femte dansker har det ekstra svært med høje lyde, pludselige indfald og for mange indtryk. Men samtidig er de oftest kreative, begavede og har en stor indlevelsesevne. Er du en af dem?

At være særlig sensitiv (også kendt som HSP - Højt Sensitiv Person) er noget temmelig uhåndgribeligt. Først i løbet af de seneste år, er der for alvor kommet fokus på, at 15 - 20 % af alle danskere har et nervesystem, som bearbejder indtryk mere dybt end gennemsnittet.


Test dig selv - er du særligt sensitiv?

Overvældende hverdag
For en person, der er særligt sensitiv, kan det i praksis betyde, at de har svært ved at arbejde i åbne kontormiljøer, at de har svært ved at håndtere for meget larm og at de i det hele taget har et stort behov for at trække sig lidt væk og isolere sig for bedre at håndtere de mange indtryk og stimuli, en helt almindelige dag kan byde på.

Test dig selv
Men er man opmærksom på sin tilstand, er det også muligt at leve i balance med de mange indtryk og få hverdagen til at fungere på trods af de udfordringer, man måtte støde på. Derfor har Sensitiv.dk udviklet en test, som kan give dig en fornemmelse af, om du hører til gruppen af særligt sensitive.

Læs også