https://imgix.femina.dk/media/a87e47fe212b4e40b143576b5e15b40a.jpg
Selvudvikling

Hjælp - min søn vil have en kassekredit

5. oktober 2009
af Mette-Marie Davidsen
Foto: Colourbox
Der skal gode argumenter til at sige nej til en kassekredit

Min søn er lige fyldt 18 og har fået et tilbud af sin bank om at få en lønkonto med en kassekredit på 30.000 kroner. Det er han selvfølgelig svært fristet af. Selv om han egentlig har et o.k. forhold til penge, synes jeg, det er helt unødvendigt at starte med at låne penge, når det egentlig ikke er nødvendigt?
Marianne

Jeg er helt enig. De unge bliver fristet til at låne penge tidligt og på en måde, vi andre slet ikke blev, da vi var unge. Derfor skal der gode argumenter til at sige nej til en kassekredit. Her er nogle argumenter, du måske kan bruge:

• En kassekredit har det med hurtigt at blive trukket i bund - også selv om det ikke var hensigten.
• Når man siger ja til en kassekredit, bruger man ikke mange minutter på at have en plan for, hvornår den skal betales tilbage igen.
• En kassekredit er dyr, for renten er forholdsvis høj (det koster årligt 2.000 kr. i rente ved et træk på 20.000 kr. med en ÅOP på 10 %). Jeg tror det er meget dyrere end 10 % i ÅOP for en lille kassekredit til en 18-årig.
• Med en kassekredit tvinges man ikke til at prøve at få rettet op på ubalancer i økonomien. Det betyder, at man først spænder livremmen ind, når lokummet brænder ...
• Når der endelig er et overskud, forsvinder det tit ned i et kassekredit-minus. Det vil sige glæden og incitamentet ved at spare op bliver lig nul.
Mette Marie

https://imgix.femina.dk/legacy/media/03555b0d0a7b45cb9fd02db60a795288.jpg

Spørg om økonomi
Mette-Marie Davidsen er økonomisk rådgiver og forfatter. Har du et spørgsmål til Mette-Marie, kan du skrive til hende på mettemarie@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også