https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/10/40/helle-thorning/helle-thorning-stor.jpg
Selvudvikling

Helle Thorning-Schmidt: Jeg vil altid have base i Danmark

30. september 2012
af Trine Fisker
Foto: Sif Meincke, All Over Press
Selv om Helle Thorning-Schmidts mand arbejder i udlandet, så vil hun altid have base i Danmark

Da Helle Thorning-Schmidt for et år siden kunne kalde sig for Danmarks statsminister - og den første kvindelige af sin slags - blev hun i mange sammenhænge synonym med Danmark.

Og Danmark er da også her hun forestiller sig at have base i fremtiden - og det på trods af at hendes mand oprindeligt er fra England, at han i øjeblikket arbejder i London og at hun selv har været orienteret ud over Danmarks grænser.

Både da hun var medlem af Europa-Parlamentet i 1999-2004 og da hun i 1993 læste Europæiske studier i Brügge. Det var i øvrigt her hun mødte sin kommende mand Stephen Kinnock.

LÆS MERE: Motion fylder også meget i Helle Thorning-Schmidts kalender. Her løfter hun sløret for, hvordan hun holder sig i form

Fældede en tåre ved OL

Men det sætter ikke en stopper for Helle Thorning-Schmidts nationalfølelse.

- Vi skal altid have en base i Danmark. Jeg har en meget stærk tilknytning til Danmark og en stærk nationalfølelse. Det mærkede jeg også her i sommer, hvor jeg var til OL i London. Jeg stod ude ved ro-stadion, da roerne fik både guld og sølv. Det var meget rørende, da de fik guldet, og vi stod dér og så det danske flag gå til tops, siger hun og afslører, at hun fældede en tåre.

Se billeder af Helle Thorning-Scmidt og hendes mand Stephen Kinnock til bal hos dronningen, og få et indblik i statsministerens garderobe i det store billedgalleri under artiklen.

Og Helle Thorning-Schmidt har da også kun nogle få ønsker til fremtiden.

Hvad tænker du om fremtiden - om dig selv som 70-årig?

- Til den tid sidder Stephen og jeg og har det forhåbentligt godt fysisk og har måske fået børnebørn. Jeg kunne godt tænke mig at leve en tilværelse, hvor jeg var aktiv og havde tid til både mange venner og børnebørn, siger hun.

Læs også