Selvudvikling

Har vi glemt at være kvinder?

af Bo Heimann 25. august 2010
Foto: Istockphoto
Kvinder føler sig ofte klemt af maskuline værdier på trods af generationers kamp for frihed og lighed. FEMINAs eksperter opfordrer dig til at lytte til dine instinkter

Kvinderne stormer ind på videregående uddannelser og op ad karrierestigen. Samtidig farter vi i terapi og på selvudviklingskurser for at komme i kontakt med vores feminine værdier. Sociolog Emilia van Hauen og psykolog Helene Flendt opfordrer kvinder til at lytte til deres instinkter frem for at påtage sig maskuline værdier i alle livets henseender.

Et liv på det maskulines præmisserMange kvinder oplever, at de har svært ved at rumme og udleve deres feminine sider. - Kvinder lever i en maskulin verdensorden, hvor kontrol og rationalitet værdsættes over alt andet. I kampen for at leve på det maskulines præmisser oplever flere og flere kvinder, at de mister sig selv, siger Helene Flendt.

Bange for feminine værdierFeminine værdier har trange kår, og det medfører en fremmedgørelse af kvinder. - Det er først når reproduktion og omsorg rangerer på højde med lederstillinger i erhvervslivet, vi kan tale om, at det feminine har fået sin retmæssige og ligeværdige plads tilbage, siger Emilia van Hauen. - Når den forsvundne femininitet endnu ikke blomstrer på trods af tantrakurser og gudinde-dans skyldes det, at mænd stadig er rædselsslagne for den, og at kvinder er bange for at udfolde disse sider, tilføjer hun.

RELATEREDE LINKS:

Kvinde med lavt selvværd

4 trin til bedreselvværd

Er du din egenværste kritiker?

Få rent vand medrensende kul frafeminashoppen.dk