https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/opgivet-hjemmet-prim.jpg
Selvudvikling

Har du opgivet at få styr på dit hjem?

25. september 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Sommer
foto: All Over
Har du for længst afskrevet dit hjem som en rodebunke og dig selv som et rodehoved? Så har du ret! For så bliver det aldrig anderledes. Men er du frisk på at gribe tingene anderledes an, kan alting ændre sig …

"Whether you think you can or you can't. Either way you are right", sagde den amerikanske grundlægger af Ford Motor Company engang. Dette udsagn kan også bruges i oprydningsøjemed.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Hvis du på nuværende tidspunkt har opgivet at få bund i rodet, vil det helt sikkert ikke lykkes for dig - ikke før du ændrer dit mindset.

Til gengæld lover jeg dig, at du sagtens kan ændre betegnelsen fra "rodehoved" til "styr på det", hvis du beslutter dig for, at rodet ikke længere sætter dagsordenen - det er dig der sætter den!

Stop med at dunke dig selv i hovedet

Er du slem til at dunke dig selv i hovedet og nedgøre dig selv og dine egne evner, er du bestemt ikke alene. Rigtig mange mennesker gør det, og især kvinder er rigtig gode til det.

De spejler sig i deres veninder, kollegaer og i de kvinder, de ser i ugebladene, og gør hurtigt op med sig selv, at siden de ikke formår at leve på samme måde i det perfekte hjem, med de perfekte møbler, den perfekte mand og de perfekte børn, så må der helt sikkert være noget galt med dem.

NEJ, NEJ, NEJ - der er ALTID en bagside eller en skjult side man ikke ser.

Der er ingen mennesker, der er perfekte - og perfekte i forhold til hvad, i øvrigt?
Det vigtigste er, at DU er lykkelig og lever et godt liv efter dine værdier - ikke andres.

Sæt dig mål og tag et af gangen

Kig på dit hjem og dit liv, og skriv ned hvad der vil gøre dig lykkelig. Lad det være realistiske mål, som du ved du kan opnå.

Hvis du kan finde lykkefølelsen ved at male dit køkken, så er det dét mål, du skal sætte som det første.
Du skal ikke tænke i det store og hele - alle de ting, du gerne vil have lavet - men tænk i små mål, så du kan tage et af gangen over lang tid. Det kan også bare være at få ryddet op i skabet i gangen - selve opgaven kan være hvad som helst, dét, du skal fokusere på, er at få den ført ud i livet.
Du vil blive SÅ glad, når det er gjort, og den følelse skal du tage med dig, når du går i gang med næste mål på listen.

Ryd op i etaper

Når du skal i gang med at ændre dit hjems udseende, kan det være rigtig godt at gøre det lidt efter lidt, for at være sikker på at de nye vaner holder.
F.eks. kan det fra nu af være forbudt at stille skoletasken lige indenfor døren - den skal stilles i et skab eller lign. hver dag. Eller det er forbudt at stille ting fra sig på spisebordet. Du bestemmer hvilke regler, der skal gælde, men lav dem gradvist. Hvis du kommer med 7 nye regler på én gang, kan det blive for meget, og det hele går i vasken. Implementer de nye regler lidt efter lidt, og du vil se at efter et stykke tid, vil de blive efterlevet.

Øvelse gør mester, og du KAN skabe de resultater, du sætter dig for.

Kærligst, Kamille

Læs også