https://imgix.femina.dk/media/8106d57a49494bc1a1678a9b23509d41.jpg
Selvudvikling

Han trives med at gå hjemme

4. september 2009
af Anja Bay
Foto: Sanne Berg og Claus Boesen
Tina Scheftelowitz er den der tjener pengene, mens hendes bedre halvdel tager hjemmetjansen. Det hviler han i, og det synes hun, gør ham mere mandig

Skal man give den gas som kvinde og tjene kassen, bør man vælge sig en mand, der kan tage sig af baglandet. Det mener iværksætteren Tina Scheftelowitz, der er gift med en hjemmegående mand. At hun tjener pengene, er dog ikke hans yndlingstema.

Manden overtog hjemmetjansen
Tina Scheftelowitz og hendes mand Lasse har været venner, ægtefolk og samarbejdspartnere i en kvart menneskealder. Deres første forretningseventyr var Floras Kaffebar på Blågårds Plads, senere blev det til kaffeimperiet Amokka, mens Tina sideløbende forfattede løs på de populære kogebøger "Suveræne ...". De seneste fire år har hun kørt karrieren, mens den unge pige i huset er erstattet af Lasse. - Vi aftalte altså ikke, at Lasse skulle være hjemmegående, det kom gradvist. Jeg nyder at være konsulent, og min mand trives med at gå derhjemme, siger Tina Scheftelowitz.

Det gør ham til mere mand
- Jeg synes, det kræver så meget mod hele tiden at blive spurgt: Hvorfor går du egentlig hjemme? I mine øjne gør det ham til så meget mere mand. Fordi han hviler i det, og fordi det ingen prestige har i vores samfund overhovedet, siger Tina Scheftelowitz. Det er kun ganske få gange, Tina og Lasse direkte har talt om, at det faktisk er hende, der tjener pengene. - Jeg tror egentlig, han har det fint med, at det er mig, der tjener pengene, men han kan ikke lide, at jeg nævner det.

Vigtigt at manden kan klare hjemmefronten
Tina Scheftelowitz mener ikke, at mandens mandighed sidder i karrieren, men i at sætte en ære i det, han gør. - Der er enormt mange mænd, der ikke kan forstå, at han kan holde et liv ud uden karriere, hvor han ikke får brugt sig selv. Jeg kunne ikke forestille mig at være hjemmegående, det kunne jeg ikke holde ud. Jeg trives med at være i gang rent arbejdsmæssigt. Og jeg arbejder rigtig meget. Jeg tror på, at kvinder skal ud og have flere lederstillinger. Når de får dem, er det altså vigtigt, at manden går ind og tager over på noget af hjemmefronten, siger Tina Scheftelowitz.

Om Tina Scheftelowitz

Tina Scheftelowitz er 45 år og gift med Lasse på 48 år. Sammen bor de på landet ved Roskilde og har to teenagere på 17 og 13 år. I dag er Tina kogebogsforfatter, mentor, konceptudvikler og konsulent.

Se også:
Fra bleer til business
Din vej til millionerne

Læs også