trætoppe
Selvudvikling

Guidet meditation: 7 minutters ro!

18. januar 2019
af Rikke Hertz
Foto: Panthermedia
Den største lille forandring i dit liv er daglig meditation. Denne chakra-meditation tager syv minutter og giver kroppens energicentre en tur i vaskemaskinen. Resultat: Du bliver nulstillet og bedre til at træffe de helt rigtige beslutninger i dit nye liv.

Meditation er et mentalt frirum og en tilstand af velvære, som du vælger til hver dag. Syv minutter kan være nok i starten. Denne meditation gennemgår kroppens syv chakraer.

Du kan lytte til meditationen her, men hvis du hellere vil høre din egen stemme, kan du indtale teksten herunder på din egen smartphone.

Guidet meditation: 7 minutters ro

Sid behageligt og uforstyrret med lukkede øjne. Træk vejret ind gennem næsen, og ånd langsomt ud gennem munden og giv slip på al tung energi, som du ikke har brug for længere. Find et dejligt, naturligt og afslappet åndedræt og fokusér gennem hele meditationen på det. Synk dybere og dybere, dybere og dybere. Start med at forestille dig en rød farve ligesom et helt rødt, lækkert og solmodent æble. Forestil dig et æble, helt rødt, en dyb, dyb rød farve. Jeg vil bede dig om at forestille dig den røde farve, den røde farve, den bevæger sig nu. Svinger og vibrerer, og den røde farve fremmer din følelse af sikkerhed, af stabilitet og tryghed. Den røde farve svinger og vibrerer med selvværd og ro. Den røde farve giver dig balance. Den øger din vitalitet og dit velvære. Samtidig med det gør den røde farve din jordforbindelse stærk og intakt og giver dig evnen til at være positiv i fællesskab med andre. Den røde farve placerer sig nu på hele bagsiden af din krop lige over dit haleben. Det er det chakra, der hedder rod-chakraet, og som er et energifelt.

Forestil dig nu den røde farve glide op gennem dine fødder, op igennem dine ben og trænge, stærkt og rent og kraftfuldt ind i din binyre. Lige nu vibrerer og svinger din krop med den røde farve. Den røde farve transformerer sig nu naturligt over i orange.

Den orange farve søger ind i dit underliv, i dine kønsorganer, i din lænd og dine urinveje. Den orange farve fremmer kreativitet og skaberkraft og giver dig en følelse af frihed. Samtidig med at den orange farve søger dybere og dybere ind i hver eneste celle af din krop, så sætter den dig i rigtig god kontakt med dine følelser og hjælper dig med at føle begejstring, skaber entusiasme og dynamik og giver dig en dyb følelse af tillid og nærvær og egenomsorg. Den orange farve svinger og vibrerer – lige under din navle. Dit hara-chakra harmoniserer og balanceres nu. Samtidig begynder det at skifte farve til en solgul, dyb vidunderlig nuance. Den gule farve trænger igennem dit fordøjelsessystem, dine nyrer og din lever. Gennemstråler din bugspytkirtel, og hele dit solar plexus er nu gennemstrålet og gennemlyst helt om til bagsiden af din nederste rygsøjle. Den gule farve fremmer nu din følelse af selvværd, selvrespekt og selvdisciplin. Styrker den karakter, du er. Den gule farve hjælper dig med at være dig og tage 100 procent ansvar for dig eget liv. Den skaber en dyb evne til din bevidsthed, således at den kan forme dit liv, og du kan tage ansvar for, at du former det, som du vil have det. Den gule farve sætter dig i stand til at kunne identificere dine mål og skabe den kraft og energi til at sætte handling bag det, du ønsker dig. Du vil nu føle dig energiladet. Du vil have mod og kræfter til at hoppe ud af den boks, du er inde i.

Forestil dig, at den gule farve ændrer farve til en grøn, dyb, vidunderlig farve lige i dit hjerte-chakra. Den grønne farve aktiverer nu din næstekærlighed og din medmenneskelighed. Den grønne farve spreder sig kraftfuldt i hele din brystkasse, dine skuldre og dine arme og helt ud i dine hænder. Den grønne farve hjælper dig med at lukke op for din naturlige varme, hjertelighed og glæde. Den åbner op for de mennesker, der er omkring dig, og deres hjerter og vækker deres tillid og gør dem glade af den udstråling, der kommer fra dig. Den grønne farve hjælper dig med at vise taknemmelighed, venlighed, medfølelse, og den grønne farve giver dig evnen til at tilgive dig selv og andre. Den fylder dig med en ungdommelig livskraft, og den grønne farve giver en strålende aura omkring dig. Lad nu den grønne farve vibrere og svinge hver eneste celle i hele din krop, og lad den langsomt ændre farve til en dyb, vidunderlig blå farve.

Den blå farve er omkring dit hals-chakra. Den blå farve styrker din kommunikation, dine ører, din mund, dine tænder og hele din nakke. Den styrker din kreativitet og din inspiration samt skærper din højere bevidsthed. Lad den blå farve gennemstråle og skabe vækst i din viljestyrke, øge dine kommunikationsevner og give dig handlekraften til at manifestere dit unikke selv. Den blå farve vil give dig adgang til din højere kreativitet, skærpe din personlige autoritet og give dig tillid til dig selv og til andre samt til hele verden omkring dig. Den blå farve vil hjælpe dig på vej til at udtrykke dig åbent og fri af frygt. Så lad nu den blå farve vibrere og svinge igennem hele din krop i hver eneste celle, og lad den langsomt transformere sig til en dyb, dyb lilla farve.

Den lilla farve gennemstråler dit tredje øje lige dér imellem dine øjenbryn oppe i panden. Den styrker dine knogler, dine øjne, og den giver dig indsigt, intuition og clairvoyante evner, altså styrker dit klarsyn med den lilla farve. Det, der er særligt ved den dybe lilla farve, er, at den stimulerer både din højre og din venstre hjernehalvdel. Den højre hjernehalvdel, der har med følelser, kreativitet og intuition at gøre, den styrker din venstre halvdel, hvor din intelligens, dit overblik og dit sprog styrkes. Den lilla farve hjælper dig med at være kreativ og til at gå dybere ind i en koncentration. Skærper din evne, den hjælper dig med at visualisere dit mål og skabe storslåede kreative idéer og handlinger. Lad dernæst den lilla farve accelerere og vibrere med så høj en vibration, at den gennemstråler hver eneste celle i hele din krop.

Langsomt skifter den lilla farve, til alle farverne bliver samlet til én klar hvid farve på toppen af dit hoved. Oppe på det, der hedder dit krone-chakra, og den hvide farve harmoniserer og balancerer nervesystemet. Åbner op for din åndelige kontakt. Samtidig er den klare hvide farve din kontakt til livets dybere mening. Den hvide farve forbinder dig med dit kald, og den giver dig ren og klar bevidsthed samt skarp intuition og intelligens. Den hvide farve sætter dig i stand til at hengive dig til noget, der er større og mere betydningsfuldt end dig selv. Den hvide farve fremmer desuden en høj grad af empati, og den lader dig stråle ud i et lys med en kærlighed og en visdom, der har den særlige evne, at det åbner andre menneskers hjerter. Så lad nu den hvide farve gennemstråle og gennemlyse hver eneste celle og molekyle i både dit fysiske legeme, dit psykiske legeme, dit åndelige legeme og dit æteriske legeme.

Du svinger nu med lysets vibration så højt vibrerende og højt i intensitet. Forestil dig, at når du ånder ud, kommer der lys ud gennem dit åndedræt. Indstil dig på, at du om et øjeblik skal til at vende tilbage til dit dagsbevidste sind. Harmoniseret og balanceret i alle dine chakraer. Løftet op i den højeste vibration af lys og spirituelt lederskab. Tag en indånding, og når du ånder ud, vender du opmærksomheden tilbage til lokalet.

Rund meditationen af:

Vend tilbage i dit eget tempo, og åbn langsomt og behageligt dine øjne, når du føler dig parat til det.

https://imgix.femina.dk/7-minutters-meditation-bog.jpg

Du kan læse mere i Rikke Hertz’ bog “Spirituel” fra People’sPress.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også