https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/taet-paa-dig/2012/11/1246-saadan-faa-du-tid-til-veninderne/1246-faa-tid-til-veninderne-copy.jpg
Selvudvikling

Guide: Sådan får du mere tid til veninderne

19. november 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Foto: Panthermedia
Vær realistisk omkring dine veninder – og gør aftalerne lette og overskuelige

Hvis du har travlt med job, børn, mand, motion og husligt arbejde, kan det være svært at få tid til at se gode venner og veninder.

Trine Kolding, der er ekspert i effektivitet og planlægning og bl.a. forfatter til bogen 'Få styr på tiden', giver i FEMINA fem gode tips til at få tid til at se venner og veninder uden at gå ned med stress:

1. Lav en fast aftale
Har du problemer med at få plads til vennerne i din travle kalender, så lav en fast aftale. Det kan være hver torsdag, den første tirsdag i måneden eller hver anden onsdag, at I mødes til en biograftur, en kop kaffe eller en hyggelig middag. Det øger sandsynligheden for, at aftalen bliver til noget.

Lav en fantastisk julefrokost med veninderne. Her får du lette og lækre opskrifter til en anderledes julefrokost.

2. Udnyt tiden
Når du nu alligevel ses med dine veninder, så dyrk motion, lav mad eller gå på legepladsen med børnene. Så kan I forene flere opgaver på samme tid.

3. Afstem forventningerne
Hvis du kun har en halv time til en kop kaffe eller ti minutter til at tale i telefon, så sig det til din veninde. Så bliver ingen af jer skuffede eller stressede.

4. Se flere venner på én gang
Taler flere af dine veninder godt sammen, så arranger en fælles brunch, bytur eller madklub, hvor I alle ses. Så holder du kontakten ved lige med flere på én gang.

Er du overhovedet en god veninde? Tag en test her

5. Gør det uforpligtende
Selvom det er nogle uger siden, I har set hinanden, behøver jeres møde ikke at kræve hovedrengøring, flere retter og hjemmebag. Venskaber skal kunne holde og fungere, selvom alt ikke er perfekt.

Læs også