https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/november/gudrunprim.jpg
Selvudvikling

Guðrun: ”Jeg synger det hele ud”

29. november 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Fra ’Stjerne for en aften’ til sangerinde for altid. Gudrun fra Færøerne er tilbage. Både med musikken … og på Færøerne. Med personlige historier – og sange - fra hjertet.

Hun er lyden af Færøerne, på en eller anden måde. Både når hun taler, og når hun synger. Og sådan er det lidt med de dygtige færøske sangerinder, som vi jævnligt støder på. De har bare den dér særlige lyd. Lidt hæshed og lidt rust på den absolut fede måde. Og der er en hel del af dem, de dygtige sangerinder. Guðrun er én af dem, og dét beviser hun igen med sine nye sange, som er små, alvorlige historier fra sangerinden, der er flyttet tilbage til Færøerne.
"Jeg havde brug for mig bagland … noget at stå på, og heroppe bakker folk virkelig op. Og så har jeg fået lov til at undervise i sang, og dét elsker jeg," fortæller Guðrun, der er uddannet fra sangskolen Complete Vocal Institute i København.

Sange med sorg
Og vi får hende tilbage igen. Det er nemlig i Danmark, hun kommer til at være igen en dag, og det er også her, hun skriver sine sange. Sammen med færingen og musikeren Maria Guttesen og endnu en musikalsk legekammerat, Lene Drachmann, som får lov at hjælpe Guðrun med at samle ordene til sine personlige fortællinger.
"Det er nogle meget personlige sange. Følelser, jeg har gået med i lang tid … sorg og historier og meninger, jeg har trængt til at komme ud med," fortæller hun.
"Jeg er nok hende, der går med tingene i alt for lang tid og holder på dem, ind til jeg kan synge dem ud.

Stjerne for en aften … og lidt til!
Og dét gør hun så på den nye EP. Og hun gør det godt. Den ydmyge sangerinde fra 'Stjerne for en aften' vil gerne være meget mere end dér. For det er musikken, der fylder hendes liv. Uanset om hun er i Danmark eller på Færøerne. Og lige meget hvad, så lyder hun altså stadigvæk som et strejf af Færøerne. Ligesom de andre sangerinder dérfra.
"Ja, det er nok noget med at holde varmen … eller også er dét at synge bare noget, man gør heroppe," lyder hendes egen forklaring.
"Jeg vil i hvert fald gerne høres. Og jeg vil gerne synge min historie, uanset hvilken genre, det er. En fed sang er en fed sang …"

Vind Guðruns sange!

Mød Dk's nye soul-diva her!

Du er ét klik fra Shoppen!

Læs også