https://imgix.femina.dk/media/390d94b11ddd4b5da1ab99ba75c65efd.jpg
Selvudvikling

Frygter ensomheden, hvis jeg forlader min kæreste

23. april 2011
af Renée Toft Simonsen
Foto: Colourbox
En kvinde overvejer at forlade sin kæreste, men tøver af frygt for ensomhed. Hun har brug for en andens vurdering og beder derfor Renée om hjælp. Læs her, hvad hun råder kvinden til

Hej Renée.
Jeg har været sammen med min kæreste i omkring 4½ år, men har det sidste halve år været i tvivl om mine følelser for ham. Vi bor 150 km fra hinanden og ses, så vidt muligt, hver anden weekend. Jeg er i tvivl om, om jeg fortsat kan leve med et langdistanceforhold, og vi har snakket om muligheden for at flytte sammen. Men han er fast besluttet på at blive boende, og så må jeg flytte.

Når vi ses, har vi det sjovt og hyggeligt sammen, men jeg har en tendens til at blive hurtigt irriteret på ham, uden at han egentlig har gjort noget. Jeg er bange for, at hele denne forvirring med, om jeg skal gå fra ham eller ej, bunder i, at jeg føler en vis tryghed og mindre ensomhed ved at være sammen med ham. Det sidste år er mange fra mit "gamle" netværk og jeg gledet fra hinanden, og jeg læser mit studium som fjernstudium, så det er svært at opbygge et nyt socialt netværk. Jeg tænker på, om min beslutning om at gå fra ham måske ville være lettere, hvis jeg stadig havde mit netværk til at støtte mig under og efter den svære tid, der er ved et break-up. Jeg har brug for at høre en mening fra en udefra, for jeg sidder virkelig fast!
Hilsen fra den fortvivlede

Kære fortvivlede
Det er altid en hundesvær beslutning, hvorvidt man skal afslutte et forhold, der har varet i lang tid, eller ej. Ofte er det, der bestemmer, om forholdet skal sluttes, et svigt, en løgn eller andet, og nogle gange kan det også være praktiske omstændigheder, f.eks. hvis man har børn og ikke har råd til at blive alene med dem, eller som i dit tilfælde frygten for ensomheden, fordi det, man har socialt ud over forholdet, ikke er særlig meget. Når det er praktiske og ydre omstændigheder, der er bestemmende, og sådan virker det lidt i dit tilfælde, så er der for mig altid noget, der ikke virker rigtigt. Din frygt for ensomhed skal ikke styre, om du bliver i et forhold, der i bund og grund ikke siger dig noget mere.

Du skal komme videre og lægge din energi ind på at gøre noget ved den følelse eller angst for ensomhed, der præger dig. Du skal koncentrere din energi om at komme ud og være social, inden du gror fast i sofaen! Måske skal du ændre dit studium til ikke at være et fjernstudium, men i stedet begynde at komme der dagligt og på den måde få opbygget nye venskaber.

Hvis du begynder at fokusere mere på dig selv, dit netværk, og hvad du har lyst til, så vil du også ændre mange gamle vaner. I stedet for at sætte dig i sofaen ville du måske smutte en tur i fitnesscenter eller tage på café med en studiekammerat frem for til familiemiddag? Jeg tænker faktisk, at spørgsmålet om, hvorvidt du skal slå op med din kæreste eller ej, på den måde ville løse sig selv. Så vil det ikke længere være ensomheden, der holder dig fast, for du vil være i fuld gang med at lære nye mennesker at kende og være social.
Kærlig hilsen
Renée

Læs også