https://imgix.femina.dk/media/article/maibritt_saerens_til_web_om_haar.jpg
Selvudvikling

Fra langt til kort hår - er det et langt spring?

25. maj 2016
af Britta Bjerre
foto: Nellie Møberg. All Over Press
Skuespiller Maibritt Saerens har ladet det lange hår falde til fordel for en korthårsfrisure. Det har hun gjort, fordi en filmrolle krævede det. Men for de fleste med lange lokker er det et stort spring at beslutte sig for at blive klippet kort.

Maibritt Saerens ser meget anderledes ud med sit korte hår. Hår ændrer virkelig folks udseende.

Hun sagde det også selv på forhånd, inden hun stillede op til fotografering til interviewet i denne uges SØNDAG. Hun advarede os.
- I skal bare vide, sagde hun, - at jeg skal klippes dagen inden fotograferingen. Og jeg skal klippes helt kort. Så måske vil jeres læsere ikke engang kunne genkende mig på forsiden. Derfor skal I også have chancen for at vælge, om I hellere vil lave billeder, inden jeg bliver klippet, eller er I friske på forandringen?

Vi var friske - som det ses på billedet - og valgte Maibritt i korthårs-udgave. For det er jo sådan, hun ser ud for tiden, den Maibritt Saerens, som mange har oplevet de seneste ti uger i rollen som Søs i "Krøniken", som DR netop har genudsendt.

LÆS OGSÅ: Kort hår: Få inspiration til din korthårsfrisure her

Til en film

Maibritt er i gang med optagelserne til flere forskellige filmprojekter i øjeblikket. Og det er arbejdet, der har krævet, at hun har måttet af med sit ellers så smukke, lange hår. Et hår, som på en måde også har været et slags kendemærke for den nu 45-årige skuespiller. Men sådan er det at være skuespiller.

Maibritt har også været korthåret før. Og i "Krøniken" fortsætter Søs i øvrigt heller ikke med at have langt, bølgende, maghonibrunt hår. Undervejs får Søs også til en kort og mere damet frisure.

For de fleste med langt hår er det noget af et spring at beslutte at gå fra at være en langhårskvinde til at blive en korthårskvinde. Det er som om, mange langhårskvinder tror, at der også bliver klippet i personligheden, når håret ryger. (Her taler jeg, journalisten, af egen erfaring: Jeg har været langhåret det meste af mit lange liv!)

At gå fra langt til kort er en beslutning, der for de fleste kræver et langt tilløb eller en pludselig, hurtig og konsekvent indskydelse. Eller måske er det en beslutning, der må tages af nødvendighed, hvis f.eks. sygdom er inde i billedet. Og så er det ligesom en helt anden sag.

Få en fyldigere frisure, kort såvel som lang

Over 40 - klip

Engang var det god Emma-Gad-agtig stil, at man i hvert fald ikke havde langt hår, når man var over 40. At fylde 40 var ensbetydende med, at det "lange havfruehår" forsvandt. Men der har heldigvis altid været kvinder, der har sat den slags hår-smagsdommeri til vægs. Nogle ved at være ligeglade og bevare det lange, udslåede hår, selv om de er oppe i årene, som Anne Linnet f.eks. og Sanne Salomonsen og Joan Ørting.
Ritt Bjerregaard f.eks. har også været langhårskvinde livet igennem, men valgte, som alle ved, at tæmme "havfruehåret" ved at samle det og sætte det op i den berømte Ritt-knold.

Vende tilbage til Maibritt

Maibritts egen kommentar var i øvrigt:
- Til juli bestemmer jeg selv over mit hår igen. Det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig til ”at vende tilbage til Maibritt”.

OBS. Se i øvrigt galleriet med mange flotte billeder af Maibritt og hendes frisurer!

Læs også