Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mit livs overskrift

Forfatter mistede sin far i en togulykke: ”Jeg stod meget alene med sorgen”

12. februar 2021
af Christina Sander & Kristine Enevold Villadsen
Foto: Mit Livs Overskrift
Forfatter Katrine Marie Guldager måtte identificere sin egen far, efter han var omkommet i en togulykke i 1988. Hun var kun 21 år gammel. Her fortæller hun om, hvordan hun bearbejdede den voldsomme oplevelse.

Se interviewet med Katrine Marie Guldager i videoen ovenover.

Katrine Marie Guldager var kun 21 år, da hendes far en dag ikke mødte ind på sit arbejde. Katrine gav sig til at køre rundt og lede efter ham, men fik efter kort tid et opkald fra politiet.

En mand var fundet - muligvis Katrines far - og hun blev kaldt ned på lighuset for at identificere ham. Det var hendes far.

Han var død i togulykken ved Sorø, som i 1988 kostede otte mennesker livet, og Katrine brugte de næste mange år på at bearbejde den voldsomme oplevelse.

- Jeg kan huske en følelse af, at jeg ikke anede, hvad sorg var. Jeg havde lyst til at spørge min far, hvad sorg var, og hvordan man sørgede, siger Katrine Marie Guldager i "Mit livs overskrift".

LÆS OGSÅ: Khaterah Parwani: "Min mors død startede en vanvittig eksistentiel rejse inden i mig"

I dette afsnit af "Mit livs overskrift" fortæller forfatter Katrine Marie Guldager, der lige nu aktuel med bogen ”Det samme og noget helt andet”, om dagene og ugerne efter farens død, og hvordan hun manglede et sprog til sin sorg, da arvestridigheder efter farens død pludselig splittede hele familien ad.

Du kan se hele interviewet med Katrine Marie Guldager her.

Læs også