Clémentine Desseaux
Selvudvikling

"Fordi man er kurvet, betyder det ikke, at man ikke træner eller ikke elsker sig selv"

3. august 2017
af Signe Scharf
Q har mødt modellen Clémentine Desseaux til en ærlig snak om fordomme og om IKKE at være være "sexet som Ashley Graham".

Q har mødt Clémentine Desseaux

Hvad er den mest almindelige fordom over for plus-size-kvinder?

- At vi er tykke, dovne kvinder, der spiser hele dagen og ikke laver noget. Men fordi man er kurvet, betyder det ikke nødvendigvis, at man ikke træner eller ikke elsker sig selv. Ligesom at man ikke nødvendigvis træner og spiser sundt, hvis man er tynd.

LÆS OGSÅ: Alle kroppe er gode kroppe - se de fantastiske billeder

Påvirker det dig, når folk er fordømmende på de sociale medier?

- Nej, overhovedet ikke. Men det gjorde det før i tiden. Jeg kan huske den første tv-reklame, jeg medvirkede i, som blev en rimelig stor succes, men alligevel skabte ramaskrig, fordi det var første gang, der var en kurvet kvinde på fransk tv. Folk kaldte mig en hval og klam, og jeg fik endda dødstrusler. Det eneste, jeg bogstaveligt talt gjorde i den reklame, var at danse. Jeg tænkte: ’Hvordan kan folk være så ondskabsfulde?’ Men i dag får det mig bare til at grine og tænke på, hvordan disse mennesker ville have det, hvis vi sagde sådan nogle hårde ord til dem.

Hvad drømmer du om, at den næste forandring i plus-size-industrien bliver?

- Jeg ville gerne stoppe med at blive stigmatiseret i den forstand, at når man er en kurvet model, skal man være supersexet som Ashley Graham. Jeg drømmer om, at vi kan få lov til at være lige dem, vi er, ligesom enhver anden model. De har alle hver deres personlighed og forskellighed. Men jeg fornemmer også, at vi begynder at se begyndelsen på den ændring nu for plussize- modellerne. Det går bare meget langsomt.

SE OGSÅ: Kropsidealer gennem 3000 år

Har du altid elsket din krop?

- Nej, bestemt ikke. Da jeg voksede op, følte jeg aldrig, at jeg passede ind, men da jeg flyttede til USA, ændrede det sig, og det pres, jeg følte, der havde været på mig før, forsvandt. Kvinderne dér er vidt forskellige og er fuldkommen ligeglade. Jeg elskede det, og tænkte, at jeg måske ikke alligevel er så forskellig fra andre. Jeg begyndte at indse, at jeg kunne elske mig selv og skulle stoppe med at nedgøre mig selv, fordi jeg var anderledes end andre.

Vil du se mere fra Clémentine Desseaux' kampagne All Woman Project, så se fx her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også