forældreskab
Selvudvikling

Forældreskab: De bedste blogs og bøger

21. oktober 2009
af Sanne Hukjær Christensen
Der følger desværre ikke en manual med til børn - selvom det nogle gange kunne være rart. Bøger og blogs om forældreskab findes der til gengæld masser af. Her får du et udpluk af de bedste.
https://imgix.femina.dk/legacy/media/e1cb1f48d8534f5d940dce4f4a705dcd.jpg

1. På " julialahme.dk" kan du følge FEMINAs kulturanmelder Julia Lahme, der er hudløs ærlig, når hun giver et indblik i livet som mor. Og der er ikke kun babymos og bleer på dagsordenen, men sjove og udfordrende tanker om alt mellem himmel og jord.
Julia er også forfatter til bogen Hvor lagde jeg babyen?, hvor hun fortæller om alle de forbudte ting og alle fejltagelserne i forbindelse med at blive mor. Og om alt det, som i virkeligheden har været for pinligt at fortælle til nogen.

Læs bloggen her

https://imgix.femina.dk/legacy/media/8e003eb8f1ed4bceaf62510d312a7496.jpg

2. På "mamamedmere" kan du følge en kvinde, som på en befriende, sød og sarkastisk måde kaster lys på livet som temmelig nyopstartet mor til to drengebørn, der skiftes til at kæmpe om hendes opmærksomhed. Et lille eksempel på, hvad bloggen byder på:

"Jeg er den vildeste tidstyv. Jeg stjæler mig til fem minutter hér, og en halv time dér. For eksempel har jeg nu 'meldt mig til' at få lidt styr på hytten OG tage Otto, mens Morten er taget på legeplads med Anton. Jeg vidste godt at det 'tilfældigvis' lige kom til at passe med at Otto skulle sove lang lur, så efter ti minutters raid gennem kaos-hjem, flytning af diverse bunker og generel overfladebehandling, har jeg nu i hvert fald en halv time her på sofaen, hvor der skal junkes blogs, netshopping eller måske et halvt afsnit Mad Men. Kvindelist? Det tror jeg nok!"

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d67c54d59f974a63832881aa283d6888.jpg

3. På "indeniudenfor" kan du få inspiration til hygge med børnene på den kreative måde. Et udpluk fra bloggen:
"Fisteren og jeg har været kreative med perler i weekenden. Det er så hyggeligt at sidde og dimse sammen, og han elsker det. Eneste minus er, at Svesken absolut ikke elsker, at vi dimser med dimser, der er så små, at de er forbudte for små børn.
Som tidligere nævnt er jeg ramt af underskud i økonomien, nu hvor min orlov er selvfinansieret, så disse her skal bruges som værtindegaver i den kommende tid. Så er du advaret, hvis du gik og pønsede på at invitere mig på et glas gløgg eller noget."

BØGER:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/7beb9603677749668a9d1a7aa41845fc.jpg

1. "Førstehjælp til travle børnefamilier" gør op med glansbilledet af børnefamilien, som den perfekte familie med styr på det hele. Bogen giver konkrete værktøjer og inspiration til, hvordan du og din familie kan indrette jer, så der bliver tid til at nå det hele.

Køb bogen her

https://imgix.femina.dk/legacy/media/258b8eb92e494e5da3f3407ecec1d51c.jpg

2. "Om teenagere - for forældre" er ikke så meget en bog om teenagere, men en bog om og til forældre. Den forsøger at forklare, at teenagere ikke pludselig bliver umulige, men at det derimod kan føles umuligt at være teenager. I "Om teengere - for forældre" kan man lære, hvordan man holder hjertet varmt og hovedet koldt som forældre til teenagere.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/cd38e1950dd6450784345909892ee7ec.jpg

3. "Zen for mødre" er bogen til dig, der farer rundt fra morgen til aften, passer job, hus og børn, og hver aften undrer dig over, hvor dagen blev af.
Med bidrag fra en række danske kvinder, bl.a. Mette Frederiksen og Lotte Garbers giver forfatteren sig omsorgsfulde tips og ideer til åndehuller i en hektisk hverdag. Både når du er alene og sammen med børn. Lær at finde ro i kaos og at værdsætte det enkle og nære. Nyd din hverdag lige nu og her!

Køb bogen her

Læs også:

  • Verdens bedste mor
  • Har du et favoritbarn?

Læs også