https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/maj/ny-rod-prim.jpg
Selvudvikling

Feng Shui: Lever du i fortiden?

2. maj 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Carrinah Sommer
foto: All Over
Hvor mange ting har du stående, som du i virkeligheden slet ikke ”ser”? Du ved godt de er der. Dit blik rammer tit tingene, men du ”SER” dem ikke længere, som du gjorde engang. Måske det er på tide at fjerne dem…?

Hvor mange ting har du stående, som du i virkeligheden slet ikke "ser"? Du ved godt de er der. Dit blik rammer tit tingene, men du "SER" dem ikke længere, som du gjorde engang.
De har ikke længere nogen betydning for dig. Alligevel nænner du ikke at smide dem ud. For de har jo altid stået der på reolen. Lige siden du stillede dem der.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Carrinah Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Vanens magt skal brydes gennem oprydning
Når du skal i gang med at rydde op, er det en rigtig god idé først at gøre op med dig selv, hvem du er, og hvad du gerne vil repræsentere - både tøjmæssigt, men også via dit hjem. Hvad skal dit hjem udstråle? Hvad skal det fortælle om dig?

Det er vigtigt at du ikke forventer at du kan ændre dit liv på en dag, en uge eller en måned. Vaner tager tid både at aflægge og tillægge. Derfor begynd med få ting. Det kan være at du fra nu af ALTID går direkte ud i vasketøjskurven med det beskidte vasketøj, i stedet for at smide det i hjørnet. Det kan være at der ikke længere må stå opvask på bordet, eller at spisebordet altid skal være ryddet, og måske oven i købet dekoreret med en frisk buket blomster eller en skål frisk frugt.

Dine ting repræsenterer dit liv
Som tiden går, bliver vores hjem indrettet efter egen smag. Det folk ikke altid tænker over er at de har indrettet deres hjem efter den smag de havde da de var 27, og så er de ikke rigtig kommet videre. De trives ikke længere i hjemmet, men det med at kassere den sorte hjørnesofa, som de ikke længere kan lide, er svært.

Det ER nogen gange svært at slippe sine ting. For når vi kigger på lidt ramponerede sofa, genkalder vi minder fra da vores børn kravlede rundt i den, og masser af hyggestunder med kæresten og veninderne.
Men du ændrer dig med tiden, og det gør din smag også. Derfor er det vigtigt at du skiller dig af med de ting, du ikke længere holder af. Eller dem du virkelig synes er rædselsfulde. Det behøver ikke være på én gang, hvis det nærmest er hele hjemmet du vil have udskiftet, men skift ud i det små, som du har råd til det. Så føles glæden også større over hver ny anskaffelse.

En kæmpe lettelse
Lettelsen over at komme af med de ting der ikke længere nærer dig, er virkelig værd at nævne. Det frigiver en masse energi at komme af med ting, du kun gemmer af vane, eller fordi du har arvet det, og føler dig forpligtet til at gemme det.
Du skal kun gemme de ting du bruger eller holder af. Du skal ikke gemme noget for andres skyld. Så repræsenterer dit hjem jo deres smag og ikke din egen.

God fornøjelse med oprydningen,
Kamille Sommer

Mere fra Kamille Sommer: Ryd op og bliv klar til foråret!

TEST DIG SELV: Er du god nok til at sige fra?

Læs også