https://imgix.femina.dk/media/4692311e62f94102b64d5f84ca6ff326.jpg
Selvudvikling

Feder micropopcorn?

21. juli 2009
af Lone Severinsen
Foto: Colourbox
Det er altså en skrøne, at mikroovnspopcorn er så genial en spise, at de kan indtages ad libitum

Vi har et væddemål i gang og vil gerne vide, om mikropopcorn feder?
Jeanette & Bente

I princippet "feder" al mad, da mad indeholder kalorier (kun vand er helt kaloriefrit). Det handler om, hvor meget man spiser af det, hvor tit man spiser det - og hvor mange kalorier man forbrænder. Men faktisk er der mere fedt i mikrobølgepopcorn (typisk omkring 25 g i 100 gram) end klassiske popcorn lavet i en gryde, hvor man selv er herre over, hvor meget olie man tilsætter. Prøv at klippe en pose mikroovnspopcorn over, så vil I opdage, hvor meget fedt der egentlig er derinde - fedt, som opsuges i popcornene under popningen.
Det er altså en skrøne, at mikroovnspopcorn er så genial en spise, at de kan indtages ad libitum. Forskellige typer chips ligger i omegnen af 470-550 kcal for 100 gram, og i popcorn er der ca. 480 kalorier, så der er ikke den helt store kaloriebesparelse ved at vælge popcorn (som dog er lidt "sundere", da de indeholder lidt flere kostfibre og lidt mindre fedt). Så ja, micropopcornfeder og skal betragtes som et nydelsesmiddel på linje med for eksempel slik, kager og chips, som kun bør indtages i begrænsede mængder.
Hvis man hører til blandt de få, som selv popper på den gammeldags facon i en gryde, så kan man styre oliemængden ned til én spsk. pr. 100 gram korn. Det giver det samme resultat, som hvis man vælger fedtreducerede mikroovnspopcorn.

Det aller bedste er at lave popcorn helt uden fedt i en popcornmaskine eller i mikroovnen:
Kom 2-3 spsk. vand i en stor glasskål.
Tilsæt 1 tsk. salt og ca. ½-1 dl popmajs (prøv, hvor meget der kan være i microovnen)
Læg låg på. Ved 850 w effekt tager det ca. 6 minutter at poppe dem.
Majs, som ikke er poppet, kan tages med næste gang.

God fornøjelse!
Lone

https://imgix.femina.dk/legacy/media/29d3bac450c741718047070c9d3ecdbd.jpg

Spørg om kost
Lone Severinsen er diætist og ekspert på sundhedscoach.femina.dk. Har du et spørgsmål til Lone, kan du skrive til hende på lones@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også