https://imgix.femina.dk/media/44b6159b4ac64c3bbaf104af5771f735.jpg
Selvudvikling

Facebook gør vores liv bedre

20. juni 2011
af Mia Qvist Scheelsbeck
Foto: All Over Press
Det mener en stor del af danskerne. Mange føler sig dog også stressede

At kommentere en vens billede, at skrive en statusopdatering om weekendens planer eller at "like" venindens angivelse af, at hun nu er i et parforhold er tilsyneladende noget, der glæder danskerne.

Ifølge en ny undersøgelse mener 36 pct. af danskerne nemlig, at Facebook, Twitter, MySpace og andre sociale sites giver dem en bedre livskvalitet.

Det viser den årlige Health and Well-being rapport, som Philips står bag, og hvor 1.000 danskere har deltaget.

- Det synes vi, fordi vi er nogle sociale dyr. Os mennesker kan lide fornemmelsen af, at der er et socialt netværk omkring os, at vi kan følge med i omgangskredsens liv og spørge dem til råds. Altså at de findes og er til at få fat i. Det gør, vi føler os mere trygge, siger Trine-Maria Kristensen, der er konsulent i sociale medier og blogger på hovedetpaabloggen.dk, til Alive.dk.

Sociale netværk er mere nærværende
Hun forklarer, at det er meget lettere at have kontakt med venner og familie på f.eks. Facebook sammenlignet med mail og telefon.

- Det kan være en barriere at ringe eller sende en personlig email. Der er noget mere nærværende over de sociale netværk. Det gode er jo også, at interaktionen er gratis. Du siger ja til en venneanmodning, og så kræver det ikke meget mere. Folk, der f.eks. har familie langt væk, sætter især pris på det, fordi det giver dem en fornemmelse af, at de kan følge med i familiens liv alligevel, siger Trine-Maria Kristensen.

Selvom vi er glade for de sociale mediers fordele, viser undersøgelsen også, at det stresser os. Således mener 30 pct. af danskerne, at teknologi har gjort deres liv mere stressende, og 20 pct. siger, at de ville ønske, at der var mindre teknologi i deres liv.

Du bliver dødstresset
Det mener Trine-Maria Kristensen skyldes, at der ikke er "regler" for vores brug af sociale medier endnu.

- Der kommer hele tiden en strøm af informationer, man skal se på, og det er svært at lade være med at følge med. Men man er nødt til at lade være med at følge med hele tiden. Har du været væk på ferie i en uge, skal du ikke læse samtlige statusopdateringer på Facebook. Du kan bare nøjes med topnyhederne, siger Trine-Maria Kristensen og fortsætter:

-Teknologiformerne er stadig nye, og vi er stadig i en slags forhandling om, hvordan de skal bruges. Der er ingen regler endnu, så det kan stresse os lidt. Med lad være med at læse alt - det gør dig dødstresset.

Læs også