https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/mascara-prim.jpg
Selvudvikling

Få styr på sidste salgsdato!

12. juni 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Sommer
foto: All Over
Vidste du at din mascara kun holder 3-6 måneder? Rigtig mange har deres mascaraer liggende i flere år, og låner den også gerne ud til veninderne. Dette kan være en sand bakteriebombe. Jævnlig oprydning er vigtig!

Det er vigtigt engang imellem at tjekke sidste salgsdato på sine ting. Selvom tingen måske har overskredet datoen, kan krydderiet, cremen, vitaminpillen godt virke, men der er også en chance for at det gør mere skade end gavn at bruge af den.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Alt med sidste salgsdato bør jævnligt gennemgås såsom:

• Krydderier
• Madvarer
• Slik
• Makeup
• Cremer
• Parfumer
• Frysevarer (Visse frostvarer kan ikke holde andet end få måneder, også selv om de ligger i fryser)
• Batterier (husk at fjerne dem fra legetøj, cykellygter etc. hvis de ikke bruges, da de irrer og kan lække med substans).

Tjek lidt af gangen. F.eks. når du sminker dig, kan du lige tjekke om der er noget makeup, du aldrig bruger og om der er noget der lugter gammelt. Læbestifter og mascaraer holder ikke så længe, som folk tror. En mascara holder fra 3-6 mdr. og læbestifter holder fra 1 ½ - 2 år.

Væn dig til at stille nyindkøbte varer bagerst i dine skabe - lige som i supermarkedet, så du får brugt de gamle op først.

Gennemgå køleskabet hver uge, og fryseren hver 3. måned. Du kan evt. lave en liste med alle dine frosne fødevarer med nedfrysningsdato, så kan du strege ud efterhånden, som du får brugt dem. På den måde, undgår du at glemme hvad du har liggende, og når at få brugt varerne før de er for gamle.


MERE FRA KAMILLE: Indret din entré med Feng Shui

LÆS OGSÅ: Lonnie Kjer: Kom, lad os brokke os!

Læs også