https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/klaedeskab-prim.jpg
Selvudvikling

Få styr på dit klædeskab!

24. april 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Carrinah Sommer
foto: All Over
Kender du 80/20 reglen? Den går ud på, at 80 procent af tiden bruger du de samme 20% af dit tøj. Lyder det bekendt? Feng Shui- og oprydningsekspert Kamille Sommer kommer dig og dit klædeskab til undsætning…

Kender du scenariet? Du skal til fest. Du har haft drøntravlt hele ugen, og har ikke haft tid til at planlægge hvad du skal have på. Nu har du en time til at blive klar!

Dit klædeskab er stoppet til med tøj, men du kan stadig ikke lige overskue hvad du skal have på.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Carrinah Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Du prøver en masse forskellige ting, og ender med at tage en kjole på, du tit har haft på når du skal i byen. Da du forlader rummet, ligger det rene tøj spredt ud over sengen, og noget ligger på gulvet.

Vis mig dit klædeskab og jeg kan spotte, hvad du aldrig bruger!

Jeg har set rigtig mange klædeskabe, og fælles for dem alle er at der altid er en masse der aldrig bruges. Hvis du kender Paretos lov også kaldet 80/20 reglen, ved du også at du kun bruger 20 % af dit tøj, 80 % af tiden. Resten bliver sjældent eller aldrig brugt.

Vis mig dit klædeskab og jeg vil hurtigt kunne spotte ting du aldrig bruger. Vi mennesker er vanemennesker, og derfor bruger vi stort set altid de samme ting. Vi kan sagtens have et ønske eller en idé om at vi gerne vil gå i den lækre buksedragt, som klædte ekspedienten så godt, at vi selv købte den. Faktum er bare at hvis det ikke føles naturligt, så kommer vi ikke til at gå med den.

Sådan sorterer du dit tøj
• Behold kun det tøj du kan passe. Det der er for stort eller for småt skal ud. Der er ingen grund til at gå og gemme på tøj, som du måske kommer til at bruge.

• Tænk mere i hvad du virkelig har lyst til at gå med, fremfor om at du måske engang får lyst. Enten elsker du det, eller også gør du ikke.

• Klæder tøjet dig? Du skal ikke gemme tøjet kun fordi det er pænt. Hvis det ikke klæder dig, vil du aldrig føle dig tilpas i det.

• Prøv det tøj du er i tvivl om. Mærk efter med hjertet i stedet for at spekulere over hvad det har kostet. Hvis du er i tvivl er der ingen tvivl. Sælg det og køb noget du vil elske at have på.

• Minimer udvalget. Der er ingen grund til at have 16 sorte cardigans. Gem de 4 pæneste, og skil dig af med resten.

• Mangler der knapper, eller er der huller i noget af tøjet? Tøj der er i stykker, skal enten repareres eller smides ud.

• Del dit tøj op i kategorier. F.eks. bukser, kjoler, undertøj, t-shirts, sportstøj osv. Ryd op i en kategori af gangen. På den måde føles det ikke helt så uoverskueligt, som hvis du skal rydde op i alt dit tøj på én gang.

Moden forandrer sig hele tiden. Sandsynligheden for at du kommer i den blomstrede nederdel fra 90érne, som du elskede dengang, er meget lille. Selv om mønstret skulle blive moderne igen, vil snittet aldrig være det samme.

Overvej i stedet hvad du gerne vil udtrykke med din stil i dag. Husk at når du køber noget nyt skal noget gammelt kasseres.

God fornøjelse med oprydningen i dit klædeskab.
Kærligst Kamille

PSSSST!

Når du så går i gang med at rydde op, så husk:

• Genbrugsbutikker tager meget gerne imod dit aflagte tøj, hvis det er pænt og uden huller.

• Du kan selv sælge dit tøj på f.eks www.trendsales.dk

• Facebook har grupper hvor man kan bytte eller sælge sit tøj.

• En tøj-bytteordning med veninderne kan også være en god ide.

Læs også