https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/juli/lykke-igen-prim.jpg
Selvudvikling

Et stykke med lykke

17. juli 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Det kunne være rart med Opskriften på lykke, ikke? Læs uddrag fra bogen her, og kom et lille stykke tættere på lykken ...

"At være fuldstændig opmærksom på nuet og ikke tænke fortid eller fremtid giver nogle fantastiske fordele og gevinster både for os selv og for folk omkring os. Først og fremmest betyder vores fulde opmærksomhed, at færre ting forbliver ubearbejdet i vores underbevidsthed og derved ikke vil være til gene for os, når vi skal sove. Således skal vi ikke længere have gravet alt frem til bearbejdning enten i nattens drømme eller hos en professionel terapeut. De hverdagsting, som gør indtryk på os, både gode og dårlige, bør vi nu stoppe op ved og bearbejde i det øjeblik, de kommer. Det er som ofte de ting, der umiddelbart og kortvarigt vækker en følelse i os, men som vi ellers ikke ville give yderligere opmærksomhed Denne øvelse har til formål at sætte fokus på at være mere opmærksom i nuet:"

Opmærksomhedsøvelse:

Begynd at lægge mærke til, hvilke oplevelser det kunne være, og hvorfor de gør indtryk på dig. Brug et øjeblik på at tænke dem igennem et par gange og forhold dig til de følelser, som oplevelserne sætter i gang. Nu, hvor du har givet disse følelser opmærksomhed, vil de næppe forstyrre dig på andre tidspunkter. Alene øvelsen her vil gøre dig langt mere selvbevidst og nærværende i nuet.

Find ro i det, du foretager dig lige nu, og opdag, hvordan du kan skrue endnu mere op for alle dine sanser og opleve livets øjeblikke mere intense. Du vil opleve, at du vil forbedre din hukommelse markant og få meget mere ud af nuet med dig selv og andre. Folk omkring dig vil føle sig vigtige for dig, og de vil føle sig hørt og mødt som aldrig før. Ikke nok med at du bliver klogere på dig selv, men du bidrager med noget helt særligt til folk omkring dig, og du vil snart opleve, hvordan de knytter sig til dig, og hvordan det bidrager til helt særlige og ærlige relationer.

Læs også