Esben Dalgaard
Kræft

Esben Dalgaard efter dødsdom: "Vi prøver at leve livet fuldt ud"

27. september 2021
af Line Frandsen og Alexander Borch Nielsen
Foto: Søren Jul Lamberth, Martin Høien
Trods alvorlig sygdom var det en positiv og livsbekræftende Esben Dalgaard, der deltog i premieren på ”Kastanjemanden”.

Denne artikel blev første gang udgivet hos seoghør.dk.

15. september afslørede Esben Dalgaard, 45, at han endnu engang er blevet ramt af kræft.

Den populære skuespiller måtte på samme tid fortælle, at kræften desværre har spredt sig til flere steder i kroppen og nu er uhelbredelig.

Men trods den hårde dom fra lægerne var det en både glad, positiv og livsbekræftende Esben Dalgaard, der tirsdag aften deltog i premieren på ”Kastanjemanden”:

­– Det går godt, jeg har det udmærket. Jeg er jo i behandling, lød det fra en glad Esben Dalgaard.

­– Jeg har det udmærket fysisk, mentalt er det selvfølgeligt udfordrende at få en dødsdom ... Det er mental hårdt.

Sådan fortæller Esben Dalgaard, der med egne ord har fået at vide fra lægerne, at han ”ikke skal kigge ind i en lang fremtid”.

Esben Dalgaard

Heldigvis er den populære skuespiller begyndt i en forholdsvis ny behandlingsform – en såkaldt immunterapi – der giver håb om mere tid sammen med familien, der foruden hustruen Charlotte også tæller parrets to børn:

­– Hvis den virker på mig, så er det nogle andre udsigter, og lige nu virker det til, at den virker godt på mig. Jeg mangler nogle endelige svar på, om den hjælper, som kommer, når jeg får svar fra nogle scanninger inden længe, fortæller skuespilleren videre.

­– Jeg bliver nødt til at tro på det. Jeg har to unger og en dejlig kone. Og livet fortsætter, og jeg arbejder. Jeg kunne godt lægge mig på sofaen, men det ville ikke give en mening.

­– Vi prøver at leve livet fuldt ud og se på det gode. Det er målet, siger skuespilleren, der har et andet mål midt i kampen mod den frygtede sygdom:

­– Jeg vil hjælpe andre med at huske på at få tjekket deres modermærker. Og jeg har fået så mange positive tilbagemeldinger fra folk, der nu har fået tjekket deres. Det gør mig glad. Så er der pludselig en lille smule mening i meningsløsheden.

Læs også