Lasse Holm
Selvudvikling

Lasse Holm har altid vidst, at han ikke ville blive gammel. Nu lever han med terminal cancer

20. juli 2021
Af Maria Brus
"Når vi er raske, har vi det med at udskyde ting," siger den 52-årige forfatter Lasse Holm. Sidste år fik han en dødsdom af lægerne, men så begyndte tumorerne i hans hjerne at skrumpe. Hør ham her i femte afsnit af podcasten "Sårbar og stærk."

Han har altid været klar over, at han skulle dø, at han ikke ville blive særlig gammel. Forfatter og grafisk designer Lasse Holm var ung i 80’erne, og dengang lå der et tungt tæppe af No Future-følelser over tilværelsen.

Lasse Holm var punker, og han vidste, at livet ikke varede evigt.

En dag kom det dog meget tættere på for den 52-årige forfatter. Han blev nemlig diagnosticeret med terminal cancer i skjoldbruskkirtlen.

Det fortæller han til psykolog og forfatter Ulla Hinge Thomsen i femte afsnit af podcasten ”Sårbar og stærk”.

Ulla hinge thomsen

Ulla Hinge Thomsen er forfatter til bogen ”Sårbar, find friheden i det uperfekte”, der undersøger og udforsker potentialet i at omfavne sin sårbarhed.

I podcasten taler hun med forskellige mennesker, der på den ene eller den anden måde er blevet konfronteret med både styrke og sårbarhed.

Hør podcasten ”Sårbar og Stærk”

Ulla Hinge Thomsen er aktuel med podcasten ”Sårbar og Stærk”, hvor hun undersøger forskellige menneskers erfaringer med sårbarhed, og hvad sårbarheden har lært dem.

Podcasten er produceret af Politikens Forlag og udgivet i samarbejde med femina.

I femte afsnit taler Ulla Hinge Thomsen med forfatter Lasse Holm, der er terminalt syg af kræft. Han fortæller blandt andet om at finde en ro med situationen ved at skrive om den og skrive sig væk fra det.

Du kan også høre podcasten på Itunes, Spotify og Spreaker.

For Lasse Holm har styrken især eksisteret i at skrive om sine oplevelser, dele dem med verden. Da han blev syg, besluttede han sig for at skrive et indlæg på Facebook om situationen. Så venner og familie vidste, hvad der skete. Han tænkte, der måske var 50, der ville læse det. Max.

Men indlægget blev læst af alle mulige, også folk han ikke kendte. Hans redaktør sagde til ham, at han skulle gemme indlæggene, for måske var der en bog i det. Næppe, tænkte han. Men I dag er det blevet til lydbogen ”Dagbog fra en døende”. For Lasse Holm fandt ud af, hvor vigtigt det var for ham at skrive om sin sygdom.

”At nedfælde mine oplevelser så det lyder som fiktion, gør, at jeg skriver mig væk fra det, og at jeg kan lægge det til side og leve dag til dag,” siger han i podcasten.

Du kan høre alle fem afsnit af podcasten ”Sårbar og stærk” I Itunes, på Spotify og på Spreaker.

Læs også