https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-1-kopi.jpg
Selvudvikling

Er du følelses-forvirret?

5. maj 2011
af Camilla Kjems
Her på redaktionen har vi sat os for, at undersøge om kvinder i virkeligheden mener ja når de siger nej. Og kære mænd, I kan sagtens læse med: Jeg tror faktisk ikke, det kun er et kvindeproblem

"Hun siger nej, men mener ja," lyder en gammel, kæk mandebemærkning - om kvinder. Jeg har aldrig helt fattet betydningen, men det er åbenbart den gængse opfattelse (hos mange mænd), at man ikke helt kan tro en kvinde på hendes ord. Eller som den nyopstillede folketingskandidat Ole Birk Olesen udtrykker det: Kvinder er "i deres følelsers vold og uden tilstrækkelig kontakt med deres forstand".

Grove anklager mod knap halvdelen af verdens befolkning. Men tro nu ikke, vi tager det ilde op her på redaktionen. Næh, tværtimod har vi sat os for at undersøge sagen - om end på en lidt anden måde. For kære mænd: Når vi siger nej til jer, så MENER vi faktisk nej. Derimod kan der være noget om snakken, når det handler om det fænomen, psykoterapeut Cathrine Sort kalder for følelsesforvirring. Når gamle indgroede forsvarsmekanismer får os til at handle i strid med vores inderste følelser.

Det kan være en situation, hvor din kæreste fortæller dig, at han har lyst til at rejse på ferie alene, og du føler sorg, uden at du viser det, fordi du er bange for at miste ham og føler dig magtesløs i situationen. "Men ved ikke at vise dine inderste følelser, kan du risikere, at du opnår det stik modsatte af, hvad du ønsker," forklarer psykoterapeut Cathrine Sort.

Kan du genkende denne reaktion? (jeg kan ...), så læs med i denne uges FEMINA. Og kære mænd, I kan sagtens læse med: Jeg tror faktisk ikke, det kun er et problem, vi kvinder slås med.
Held og fornøjelse!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også