https://imgix.femina.dk/media/article/klummeskribenter_emilia.jpg
Selvudvikling

Emilia van Hauen: Jeg er sådan en, som ...

4. juli 2018
af Emilia van Hauen
Jeg er også sådan en, som efter nogle og 20 års parforhold bliver single og åbenbart kan have et længere forhold, der kun er baseret på sex...

Jeg er sådan en, som altid køber økologiske citroner, skummetmælk og æg, og jeg er også sådan en, som altid smider en af Nettos kæmpepakker af oksehakker i kurven, hvis de er til at finde. For mine sønner kan fortære en kvart ko under et måltid, og så dur det ikke med 400 forsigtige økologiske gram. Jeg er sådan en, som elsker at gå i hamam på Tuborgvej og blive skrubbet af arabiske kvinder med gyngende bryster seks millimeter over min krop, og som elsker at høre om fremmede kulturer og selv rejse til eksotiske lande. Og jeg elskede også, at vi år efter år tog til det samme sted i Sverige i påsken og til Spanien hver sommer med min søsters familie, dengang vi endnu var far, mor og børn. Jeg er sådan en, som elsker at uddanne mig, strække mit sind og bevidsthed, og som læser hele tiden, og som har ophøjet den israelske historieprofessor Yuval Harari til en af mine personlige guder, fordi han skrevet to af årtiets vigtigste bøger, nemlig ”Sapiens” og ”Homo deus”. Jeg er også sådan en, som synes, ”Fifty Shades of Grey” er en vigtig milepæl i litteraturhistorien, fordi den har sat millioner af kvinders seksualitet og liderlighed fri, selv om jeg selv måtte høre den som lydbog, mens jeg trænede, fordi den kedede mig på alle planer. Og derfor er jeg sådan en, som sagde ja til at holde åbningstalen til premieren – og som var mere vild med Anastasia end den ulideligt lidende Grey. Jeg er sådan en, som har 191 par sko, og som har alt mit tøj katalogiseret efter type, farve og stil, og styr på, hvad jeg har haft på i løbet af året – og engang var jeg sådan en, som købte alt for meget alt for tit, men lige nu er jeg sådan en, som ikke har købt noget i månedsvis, og som får kvalme ved tanken om, at jeg skal lægge så meget som én T-shirt mere ind i mit skab. Men som ikke er mindre vild med æstetik.

Jeg er sådan en, som i 18 år var sammen med min nu eksmand og i flere år med min ekskæreste, og som elsker at være i fast parforhold og gerne er i det meget længe, også på trods, og som har brug for nærhed og dyb kærlighed for at hengive mig seksuelt. Og jeg er også sådan en, som efter nogle og 20 års parforhold bliver single og åbenbart kan have et længere forhold, der kun er baseret på sex. Og som de seneste år har eksperimenteret med mange ting, bl.a. cølibat og andre langt mindre dydige ting, som alligevel er for private at nævne her, men som jeg nævner, fordi jeg vil opfordre dig til at leve dit liv som et eksperiment og ikke som en generalprøve. For det har godt nok været sjovt og spændende og vist mig, at jeg er mange udgaver af ”sådan en, som …”, når det gælder forhold.

Jeg er sådan en, som mediterer (næsten) hver morgen i en halv time, og som har en dyb tro på, at vi alle er forbundne med alt. Jeg er også sådan en, som har gået i kirke hver eneste søndag morgen, siden jeg blev født, og til jeg var næsten 20, og som i dag tager afstand fra de fleste religioner, fordi jeg synes, de meget oftere undertrykker og tyranniserer end styrker og befrier mennesker.

LÆS OGSÅ: Jeg græder, når jeg er gal – FANDENS OGSÅ!

Jeg er sådan en, som har været selvstændig i over 20 år, og som elsker, at jeg kan beskæftige mig med lige, hvad jeg har lyst til. Og jeg er sådan en, som elsker, elsker, elsker, når jeg arbejder sammen med andre, og som kan blive helt høj af at se, hvilke genialiteter der pludselig kan opstå, når man er flere om at bidrage til tankerne og idéerne.

Sådan er jeg. Blandt andet. Hvordan er du?

Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk

Læs andres indlæg og få mere info her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også