Selvudvikling

Elsker du dine bryster?

af BRITT NØRBAK • 5. oktober 2009
FOTO: DITTE CAPION-DAMGAARD, SANNE BERG
Hvad gør vi, når brysterne begynder at ligne hundeører? Forudsat at vi ikke putter silikone i brysterne, ligger løsningen ligefor: Ta’ det med højt humør og acceptér dine brysters udvikling.

- Jeg taler meget om bryster med mine veninder, og sidst vi var i byen sammen, skulle vi lige mærke hinandens bryster for at følge med i udviklingen. Hele vores krop ændrer sig jo, og jeg frygter, hvad alderen kan gøre ved mine bryster. Det ville være ærgerligt, hvis jeg skulle rulle dem op hver morgen, griner Marie Askehave.

Ingen silikoneSelv om skuespilleren går op i, hvordan hendes bryster tager sig ud, tager hun dog tyngdekraftens indvirkning med sindsro. - Jeg vil ikke ty til silikonebryster. Jeg tør simpelt hen ikke få puttet noget som helst ind i mine bryster, så hvis de bliver helt flade, håber jeg på at kunne spise mig til lidt større barm ... for selvfølgelig er det trist, når brysterne ændrer udseende, men så er det heller ikke værre. Selv om brysterne betyder enormt meget for mændene, er de fleste ligeglade med størrelse og udseende. Hvis en mand har forelsket sig i en sød kvinde med små tutter, så bliver han glad for dem, og hvis brysterne med årene bliver lange, så må han bare lidt længere ned efter dem. De virker jo stadig.

Den internationale brystkræftmåned

Oktober er udnævnt til internationalbrystkræftmåned, og kampenmod brystkræft får derfor ekstrafokus verden over i denne måned.Også i dette nummer af FEMINAer der ekstra fokus på bryster ogbrystkræft.• I Danmark rammes én ud af nikvinder af brystkræft, hvilketsvarer til mere end 4.000 kvinderom året.• To tredjedele af de kvinder, derrammes, overlever kampen modkræften.• Brystkræft forekommer oftesthos kvinder over 60, men hyppighedener stigende hos de25-30-årige.• Kræftformen er blevet mere ogmere udbredt i løbet af de senesteca. 60 år, mens dødelighedenhar været faldende gennem deseneste 10-15 år.• De allerfleste tilfælde af brystkræfter ikke arvelige.Du kan på Kræftens Bekæmpelseshjemmeside give et bidrag tilkampen mod brystkræft, ligesomdu søndag den 11. april 2010 kanstemme dørklokker sammen medtusindvis af andre frivillige vedKræftens Bekæmpelses årligelandsindsamling.

Marie Askehave udstyret med ordentlige nødder