https://imgix.femina.dk/media/article/embracethesquish_forside.jpg
Selvudvikling

Elsker du din mave?

4. november 2016
af Lindi Winkel
Et hashtag om kropskærlighed breder sig lige nu på de sociale medier. Læs hvorfor...

Det har længe kunnet være lidt af en udfordring for selvtilliden at scrolle sig igennem sociale medier som fx Instagram.

Perfekte selfies, tonede kroppe, fedtfattigt skyr og stylede avocadomadder indtaget i et perfekt filtreret liv, har gjort det svært at spejle sig i de billeder, resten af verden tilsyneladende lever i.

Men ikke mere.

Læs også: Fylder din krop for meget i dine tanker?

Vi gider ikke det "perfekte'

En bølge af ’virkelighed’ skyller over de sociale medier – og en del af det handler, heldigvis, om kroppen. Vi er ved at have fået nok af det ’perfekte’. Vi vil gerne inspireres, ja – men vi gider ikke længere at få stoppet uopnåelige idealer ned i halsen.

Lad os tage et godt eksempel:

Hvis du nu tager godt fat i din mave og samler hele herligheden lidt ind mod navlen, så har du fat i det, der her kaldes ’squish’.

Det er noget, vi alle har. Ellers ville det være frygteligt svært at kunne sidde ned OG strække sig – men det er samtidig noget, særligt vi kvinder ofte har gjort meget for at skjule.

Læs også: Den 'perfekte' krop gjorde mig ikke glad

Du har værdi lige nu

Med et nyt hashtag, der trender lige nu, vil en amerikansk kvinde ved navn Gina, som står bag Instagramprofilen Nourish and Eat, få kvinder til at elske den krop, de har – og vise maven frem, inklusive ’squish’, på de sociale medier.

#embracethesquish-kampagnen har indtil nu fået næsten 4.000 kvinder i alle størrelser til at tage et billede af deres ’squish’ og dele det på Instagram.

Gina, der selv fortæller, at hun har kæmpet med en spiseforstyrrelse, skriver blandt andet om projektet:

”Det har taget mig lang tid at nå hertil. Her hvor jeg ved, at ”tyk” ikke er en fornærmelse og ”tynd” ikke er en kompliment.”

Og hun minder os om at:

”Du har værdi lige nu – ikke først når du vejer 5 kilo mindre eller er en tøjstørrelse mindre - eller efter næste slankekur.”

Tilmeld: Prøv Q - Kvinder med kurvers nyhedsbrev

Ord betyder noget: Tal ordentligt til dig selv - og andre:

Læs også