Dorthe Kandi - Curvy Kandi
Selvudvikling

Elsk dig selv lidt mere i år

6. januar 2017
af Dorthe Kandi
Ny stor undersøgelse viser, at over halvdelen af danske kvinder ønsker at ændre noget ved deres krop, og det gave Dorthe Kandi en idé til 3 nytårsforsætter - vil du være med?

Kvinder er alt for utilfredse med sig selv. Det var en af de ting, der stod og rungede i mit hoved, da jeg her i begyndelsen af et nyt år tænkte tilbage på det gamle.

I gennem 2016 har jeg beskæftiget mig ekstra meget med kvinder og krop efter jeg blev chefredaktør for Q – Kvinder med Kurver.

Det har været ubetinget sjovt, givende, inspirerende og jeg har mødt masser af kvinder, der hviler i deres kroppe og ikke er kede af brede hofter og bølgende barme. Men desværre har året også understreget, at vi kvinder uanset taljemål er utrolig kritiske især overfor os selv. Det blev også bekræftet i en stor kvindeundersøgelse Aller Media gennemførte, som viste af 61 % af alle kvinder ønsker at ændre noget ved sig selv.

Det gav mig ideen til 3 nytårsforsætter, som handler om at omfavne vores krop og se på os selv mere kærligt. Måske vil du være med? I år vil jeg:

Mine 3 nytårsforsætter:

1. Mindst en gang om dagen se mig i spejlet og sige, at jeg skøn, som jeg er.

2. Mindst en gang om ugen vil jeg danse og mærke glæden og energien i både min krop og mit hoved.

3. Mindst en gang om måneden forkæle min krop med en massage, smøre mig ekstra grundigt ind i en lækker creme, tage 15 minutter, hvor jeg kun tænker på at trække vejret helt ned i tæerne eller andet, som kan minde mig om, at vise min krop taknemmelighed for alt det den bære mig igennem.

Og nej, det betyder ikke at du ikke må ønske dig forandringer for din krop – det er selvfølgelig helt op til dig. Men min inderlige overbevisning er, at man ikke kan hade sig selv (eller andre) til forandringer. Men kærlighed kan flytte utrolig meget.

Læs også