Selvudvikling

Du er smuk – jo du er!

Af Dorthe Kandi (aka curvy_kandi find mig også på instagram) 17. august 2018
Foto: Julie Dam
Selvtillid det smukkeste accessoire – og det klæder alle. Det mener chefredaktør Dorthe Kandi, som synes, at vi sammenligner for meget og nyder forskellighederne for lidt.

Føler du dig smuk? Mange kvinder vil værge sig ved at svare ja. Måske fordi Jante lurer i baggrunden. Måske fordi vi desværre har en tendens til at sammenligne os med andre, og der er jo altid nogen, der er ’smukkere’ end os. I hvert fald i vores egne øjne.

Jeg var en gang til en fest, hvor der var en af de der sange, hvor man skal rejse sig, hvis man bruger briller, elsker tarteletter osv. En af linjerne skulle synges af ’dem, der er smukke’. Prøv at gæt, hvor mange der rejste sig.

En håndfuld.

Prøv at gæt, hvor mange, der var kvinder?

En. Mig.

Det kan selvfølgelig skyldes en enorm portion selvtillid, men det gør det faktisk ikke. Det skyldes, at jeg efter en ungdom i lidt for stort tøj og netop alt for lidt selvtillid, i mit voksenliv har besluttet, at jeg vil omfavne mig selv. Og ja, jeg synes, at jeg ser godt ud – i hvert fald de fleste dage. Og efter min mening er selvtillid det smukkeste accessoire – det klæder alle.

Og jeg kan sagtens føle mig smuk uden at blive kontaktet af modelspejdere, når jeg går en tur på Strøget. Smuk er et elastisk begreb, og det indeholder alt fra rent ydre til masser af indre værdier og endnu mere udstråling.

Og vi behøver faktisk hellere ikke diskuterer, hvad der er smukt. Det fine er, at det ene ikke udelukker det andet. For jeg synes ubetinget at mange catwalk-modeller er smukke. At de fleste filmstjerner er det. Alle mine kolleger er det også.

Og allervigtigste er måske, som det siges i dette citat:

”Du kan godt beundre andres skønhed uden at stille spørgsmålstegn ved din egen”

LÆS OGSÅ: 3 øvelser, der kan give dig større selvkærlighed

Skønhed har mange facetter, og vi har det alle i os. Og når vi på Q viser kurvede kvinder, betyder det selvfølgelig ikke, at vi ikke synes tynde kvinder er smukke. Ligesom vi med langt hår sagtens kan beundrer en smuk korthårs-frisure. Eller os med brede hofter kan sende anerkendende blikke efter de smalle hofter. Skønhed er ikke én kropstype, én øjenfarve, én hårlængde, ét facit.

At anerkende noget eller nogen behøver jo ikke at betyde, at vi samtidig mener, at alle skal se sådan ud. Eller være sådan. Hvis alle var rolige og tålmodige, ville vi måske lige frem savne dem med store armbevægelser og utålmodig energi.

Forskellighed er smuk – lad os nyde den. Og hvis du gør det lover jeg, at du vil se verden som et endnu smukkere sted.