Symboler i drømme
Selvudvikling

Symboler i drømme: Sådan kan du lære at tyde dem

30. september 2019
Mandag, 30. september 2019 - 7:00 Udgivet første gang søndag d. 29. april 2012 - af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media, Foto: All Over Press
At tyde symboler i drømme har ikke noget med hokus pokus eller mystik at gøre. Symboler i drømme kan give dig vigtige beskeder om, hvad der betyder noget for dig nu og her. - Og det er ikke svært selv at komme i gang med at tyde drømme...

Det er morgen, du er lige vågnet og drømmen fra i nat står klar i hukommelsen. Du er ikke helt sikker på, hvad den surrealistiske fantasiverden, som du lige har begivet dig rundt i, egentligt betyder, men det er faktisk ikke svært at finde ud af. De fleste kan lære at tyde drømmenes symboler, for med enkle redskaber kan du nå ind til dybden af, hvad dine drømme handler om, og dermed kan du blive klogere på dit liv.

- Dine drømmes symboler kan være et stort sammensurium af mange ting, som for eksempel dagsrester, men de kan også bygge over temaer eller kriser i dit liv. Dine drømmes symboler handler om stærke følelser, og det er netop vigtigt at bide sig fast i, hvor stort indtryk, symbolerne kan gøre på dig, siger psykolog med speciale i drømmetydning og drømmetydningens symboler, Emilie Jahnnie Sigård, til Alive.dk.

De fleste kender for eksempel drømmen, hvor det samme drømmeforløb går igen og igen med vekslende tidsinterval. Det er et klart signal om, at du brydes med noget i dit liv, siger psykologen. Der kan også være, at dine drømmes symboler handler om, at du har for meget bagage, som du har svært at flytte, eller at du kæmper for at komme ud af et brændende hus. De fleste kender symboler i drømme som disse.

Drømmetydning: Dine drømmes symboler kan have flere betydninger

De fleste kender til katastrofedrømme, hvor noget brænder, der er oversvømmelse, uvejr eller vulkanudbrud. Det behøver ikke at betyde, at dit liv er ved at falde fra hinanden, men måske skal du en tur til lægen eller justere på nogle andre håndtag i dit liv. På samme måde betyder symboler i drømme som disse, også noget, når du vil give dig selv en drømmetydning. For eksempel repræsenterer vand generelt følelser, men det kan også have en helt særlig betydning for dig, som det er vigtigt at hæfte sig ved.

En måde at finde symbolerne i drømmetydning på kan være, at du tegner drømmen og tolker ud fra den nye oplevelse, du har, når du får den ned på papir. På den måde tyder du dine drømme. Personer, du ikke kender, som er med i drømmen, vil tit være et symbol på sider af dig selv og vil sige noget om dit forhold til den person i dit liv. Derfor fortæller dine drømmes symboler i høj grad om dine følelser i forhold til andre personer i dit liv.

Drømmetydning: Hvad betyder uhyggelige drømme?

Det er dog svært at sige, at bestemte drømme handler om død og ulykke, selv om det umiddelbart ser sådan ud. Mange har for eksempel oplevet et symbol som at tabe tænder i sin drøm. Det symboliserer som regel noget i retning af, at du mangler kraft, er svækket eller har tabt ansigt i sociale sammenhænge. Dine drømme kan få dig til at forstå din hverdag: Er der noget, der nager dig i dit liv? Føler du dig utilstrækkelig? Er du sammen med de rigtige mennesker?

Selv om vi ofte oplever, at vi drømmer drømme, som har et negativt skær og et presserende budskab, så kan det også forekomme, at vi får positive drømme, når vi kommer ud på den anden side af en tunnel i vores liv. Dine drømme kan dog også være en anvisning om, at du har brug for at få mere ro på eller blot, at du har oplevet et positivt møde med en anden person. Symbolerne er tit vigtige, fordi de udtrykker et behov eller viser dig, at du er kommet ud på den anden side.

Læs også