https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/april/alkoholprim.jpg
Selvudvikling

Drikker du for meget? Test dine alkoholvaner!

23. april 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
For meget alkohol er skyld i mange problemer, masser af sorger og mere end 60 forskellige sygdomme. Mange hundredetusinde af os drikker mere, end godt er. Er du en af dem, der måske burde skære lidt ned på dråberne? Test dig selv.

3.000 danskere dør hvert år pga. for højt alkoholforbrug, og omkring 860.000 af os drikker mere, end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Ud af den gruppe har næsten en halv million et så skadeligt alkoholforbrug, at deres fysiske eller mentale helbred kan tage skade. På Drik-mindre.dk kan du teste dine - eller dine kæres - vaner.

Alkohol og sundhed

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man som kvinde drikker højst 7 genstande om ugen, og som mand højst 14 genstande om ugen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har man en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol, hvis man som kvinde drikker mere end anbefalingerne.

Der er store regionale variationer i alkoholforbruget: Der er flest storforbrugere i region Hovedstaden og færrest i Nordjylland.

Læs mere på www.Drik-mindre.dk

Kilder: Drik-mindre.dk og Sundhedstyrelsen

Alkoholmisbrug i alle samfundslag
For nej, det er langt fra kun manden på bænken, der kommer til at drikke for meget. Alkoholafhængighed rammer bredt, skeler ikke til uddannelse og status, og hvad der begyndte som en lidt hyggelig vane, kan udvikle sig til et regulært misbrug og et afhængighedsforhold, der går ud over hjernens kemi.

Drik mindre.dk
For 140.000 danskere er lysten til alkohol så enorm, er det er et must for at få hverdagen til at hænge sammen. De er afhængige.

Både de - og dem, der er endnu ikke er blevet decideret afhængige af alkoholen - er der hjælp at hente på hjemmesiden, der altså sætter fokus på vores drikkevaner og få gode råd til, hvordan du skærer ned på dit forbrug, eller hvordan du hjælper, hvis du kender en, der drikker for meget.

Tjek dine vaner
For alkoholafhængighed skyldes ikke manglende viljestyrke, men er en sygdom, der kan behandles med lægemidler og terapi, der kan hjælpe den afhængige. Det hele bliver du klogere på hjemmesiden Drik-mindre.dk, der er udviklet af Lundbeck Pharma A/S.

Og har du bare lyst til lige at tjekke dine vaner efter, er hjemmesiden bestemt også et besøg værd …

Besøg Drik-mindre.dk HER!

Læs også