dorthe kandi
Selvudvikling

Dorthe Kandi: Vil du helst være tynd eller lykkelig?

6. september 2018
af Dorthe Kandi
Foto: Julie Dam
Der er ingen tvivl hos mig om, at bevidstheden om, at jeg er god nok, som jeg er indeni og udenpå, har en enorm betydning for følelsen af lykke.
Jeg håber, at de fleste vil svare lykkelig. Men i en amerikansk undersøgelse fra sidste år, viste det sig desværre, at i vores samfund er der næsten ikke noget værre end at være tyk. I hvert fald svarede deltagerne, at de hellere ville være ”tynde og deprimerede” end ”tykke og lykkelige”. Ifølge ernæringsekspert Katrine Gisiger er det formentlig, fordi ingen troede på, at man kunne være deprimeret, når man var tynd. Og jeg forstår godt, hvorfor den forestilling opstår i vores del af verden, for hold nu op, hvor har mange af os enten troet eller tror, at hvis vi bare taber 5-10-20 kilo, så bliver vores liv meget bedre. Vi ville få bedre jobs, flere kærester og sødere børn, hvis bare vi vejede lidt mindre, ikke?
Nej, vel? Hvis vi tænker og mærker efter, ved vi godt, at sådan er det ikke. Og det er ikke, fordi jeg siger, at du ikke må have et ønske om at tabe dig. Men vi skal alle være klar over, at lykken eller ulykken ikke sidder i antallet af kilo. Slet ikke. LÆS OGSÅ: Dorthe Kandi: Du er smuk - jo du er! Uden at sige, at man ”bare” skal tænke sig glad for sin krop, er der ingen tvivl hos mig om, at bevidstheden om, at jeg er god nok, som jeg er indeni og udenpå, har en enorm betydning for følelsen af lykke. I mine øjne er der stor fornuft i at sætte ind i forhold til at elske sig selv fuldt. For når det sådan nogenlunde lykkes, er man både gladere for sig selv og en gladere partner, forælder, kollega ...
Som Pernille Melsted, coach med speciale i skyggefølelser, siger: ”Hvis du har arvet din mors små tykke ben, må du acceptere det som et livsvilkår. Tough luck – mine ben BLIVER bare ikke længere.” Brug energien på noget andet. Jeg lover, at det gør dig lykkeligere. PS: Og selvfølgelig kan du være både tynd og lykkelig, ligesom du kan være tyk og lykkelig.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også