debat om bikini-kroppe
Selvudvikling

Dorthe Kandi: ”En bikinikrop er en krop i bikini”

30. juni 2016
af Dorthe Kandi
Bikini-sæson: Så er der igen gang i debatten!

Denne sommer har kvindelige kurver (igen) været et hot debatemne.

Det begyndte, da Julie Ransby stillede sig frem på Facebook og fortalte om en ubehagelig oplevelse med to fyre, der havde talt grimt om hendes krop, da hun en sommerdag lå og solbadede i bikini. Siden har flere kvinder fulgt trop med deres bikinibilleder – som du kan se her, var der rigtig mange kvinder, der bakkede op om retten til en bikinikrop og sendte bikinibilleder til Q.

Se også: Danmarks kvinder viser deres kroppe frem i bikini

Det er en bikini-krop

Og Q’s chefredaktør tog i dag debatten videre, da hun gæstede Radio Nova i Benedicte Ballings program ”Nova på Job”.

”Jeg har taget det nye ordsprog der hedder; en bikinikrop er en krop i bikini, til mig,” startede Dorthe Kandi med at forklare.

”Det føles skønt at gå i bikini. Det er lidt mere frit og man bliver jo faktisk også mere brun – på maven i hvert fald. Jeg er blevet stoltere ved at skyde brysterne frem og bare tænke: Sådan er jeg,” sagde chefredaktøren.

Øvelse gør mester

Og det kan jo være meget nemt at sige, at man vil gå i bikini og være okay med sig selv og sin krop, men hvis man er vant til at dække sig til, fordi man ikke er stolt af sin krop, er det en overvindelse, der skal til. Det er da også noget, man skal øve sig på, slog Dorthe Kandi fast.

”Vi skal blive bedre til at acceptere os selv. Sådan som vi er lige nu, er okay. Jeg tror ikke på, at man kan hade sig selv til forandring, hvis det er det, man ønsker,” sagde hun og understregede, at man også selv har et ansvar for at nå dertil.

”Der er idealer overalt, og det har der altid været. Også før bladene. Jeg tror godt, man kan skille det ad og prøve at spejle sig der, hvor man kan, men også sige til sig selv, at man ikke behøver at ligne hende modellen på 17 år. Man bør gribe i egen barm og sige; Jeg er ok, som jeg er. Vi har selv et ansvar og vi har især et ansvar, hvis vi er mødre,” sagde hun og uddybede:

”Hvis min datter hele tiden hørte mig være utilfreds med min krop, så ville hun ikke opleve, at jeg føler, at det er okay at se ud som jeg gør. Jeg øver mig i det hele taget på ikke at kritisere mig selv,” sluttede hun.

Læs også