kvindelige forbilleder
Selvudvikling

Ditte Vallø: Fra dukker til divaer - mine kvindelige forbilleder

22. maj 2018
af Ditte Vallø
Foto: Bo Lynge
Ditte Vallø kigger tilbage på sine kvindelige forbilleder gennem tiden. Hvad de har betydet for hende, og hvordan de har været med til at forme hende som kvinde. Fra Pippi og Miss Piggy til skjoldmøen Brynhilde og Tara Lynn. Og hun finder ud af, at der er en rigtig god grund til, at det netop er disse figurer og kvinder, hun har ladet sig inspirere af.

Pige: Kan selv – vil selv

Som helt lille pige ville jeg gerne være som Pippi: sjov, selvstæn­dig, stærk, spontan, fantasifuld og frygtløs over for ALT – også autoriteter.

Pre-teen: Dukker og diva

Her var Barbie alle de andre pigers idol, og selv om jeg da også faldt i svime over hendes fashionista-liv, havde jeg svært ved at spejle mig (og min noget kraftigere figur) i hende. Nemmere var det at kunne se mig selv i Miss Piggy, hvis slagfærdige person­lighed og diva-attitude var langt mere mig (faktisk er den fysiske lighed mellem os i dag hylende morsom).

Teenager: Playboy Bunny

Som teenager kom kurverne hurtigt til, og jeg var derfor svært fascineret af blonde sexsymboler og den kvindelige tiltræknings­kraft. Mine idoler var Anna Nicole Smith samt Marilyn Monroe (der stadig er mit helt store idol).

LÆS OGSÅ: Ditte Vallø: 10 fordele ved at være tyk

Ung kvinde: Kvindepower

Efter at være kommet igennem teenageårene og usunde parfor­hold lovede jeg mig selv aldrig at være et offer igen. Jeg var meget optaget af vikinger, val­kyrier og vølver og den kvindepower, der lå i den nordiske mytologi. Mit yndlingscitat er fra skjoldmøen Brynhilde, der et år ikke kom med på vikingetogt. De an­dre kvinder troede, hun sygnede hen i savnet efter en mand, men da de spurgte hende, svarede hun: ”Nej jeg savner lyden af mænds pandeskaller, der knuses under min økse!” Nybagt mor: Løvinde & Gudinde

Som 22-årig blev jeg mor, og hele processen og den voldsomme indvirkning, det har på ens liv, betog mig så meget, at jeg uddan­nede mig som barselssygeplejerske. Jeg var vildt overrasket over, hvad den kvindelige krop/psyke kan klare, og er slet ikke i tvivl om, hvem det stærke køn er! Jeg oplevede samtidig en omsorg for andre og en blidhed i mig selv, der ikke havde været der før. Jeg fandt inspiration i Gudinden (wicca) og kvinden som den skabende kraft som supplement til mit krigerin­de-kvindebillede.

Kurvet kvinde: Accept

Gennem min egen rejse for at acceptere min krop fandt jeg min passion. I en sådan grad at jeg i dag lever af at være blogger/skribent, offentlig fortaler for kropsac­cept samt dansk plus-size-”ekspert”. Her lod jeg mig inspirere af de kurvede kvinder, som bloggeren Gabi Fresh (Gabrielle Gregg) for hendes stil og for at rykke grænserne for plus-size-mode. Modellen Tara Lynn for at lære mig at se det smukke i hendes – og derved i min egen – krop. Komikeren Rebel Wilson for at være tyk og sjov uden at være en parodi. Samt Ashley Graham for at slå fast, at kurvede kvinder kan være blandt de mest succesfulde og sexede kvinder i verden!

Kvinde: En blanding

Nu som (næsten) voksen er det sjovt at kigge tilbage på, hvad jeg har set i mine forskellige idoler. Fordi det jo pludselig er tydeligt, at de kvaliteter, jeg har været inspireret af hos andre kvinder, jo netop er mange af de kvaliteter, jeg er vokset op til selv at indeholde. Det er svært at sige, om mine forbilleder har været med til at forme mig som kvinde. Eller om jeg har valgt mine forbilleder ud fra, hvem jeg er som kvinde? Men det, der har slået mig mest, er, at jeg er gået fra at ønske, jeg var en anden, til at ændre mig for at behage andre, til at hvile i den, jeg er, på godt og ondt.

Jeg er gået fra pige til seksualobjekt til krigerinde til mor til plus-size-kvinde til bare at ville være mig – en blanding af det hele. Gennem alle stadierne og disse kvinder har jeg lært noget om mig selv og om de ting, jeg indeholder som person.

Så prøv at kigge på, hvem du er inspireret af. Og om det i virkeligheden ikke er, fordi de indeholder det samme som dig eller har noget, du gerne ville kunne vise mere af i dig selv.

Nu her som 37-årig og nogenlunde midt i livet er jeg spændt på, hvilken kvinde jeg kan kigge tilbage på efter de næste 37 år. Jeg glæder mig til at vokse, blive inspireret af mine medsøstre og forhåbentligt kunne inspirere andre kvinder på min vej.

Hvem inspirerer dig?

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også