https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-5-kopi.jpg
Selvudvikling

Dit liv er en roman

27. maj 2011
af Camilla Kjems
Livet er ét langt drama, indimellem med os selv som uønsket hovedperson. For selv om ethvert godt manuskript indeholder stort drama, skilsmisse, dødsfald, sygdom og ulykkelig kærlighed, er det jo sjældent noget, vi ligefrem ønsker for os selv

"Ingen kvinde er nogensinde gået over i historien for at have været perfekt og velopdragen," mener jeg engang at have læst. Ordene tilhørte vistnok Marilyn Monroe - og jeg trøster mig ved dem, hver gang jeg føler mig kikset, anderledes og udfordret. For sandheden er jo, at livet er ét langt drama, indimellem med os selv som uønsket hovedperson. For selv om ethvert godt manuskript indeholder stort drama, skilsmisse, dødsfald, sygdom og ulykkelig kærlighed, er det jo sjældent noget, vi ligefrem ønsker for os selv.

Alligevel sker det: Netop som vi tænker, at NU har vi fundet vejen, livet, lykken, rammes vi af en ny udfordring. Og vi græder, griner, råber og reflekterer. Og bliver klogere. Rundere. Mere sårbare - men også mere taknemmelige og interessante. For der er intet mere fascinerende og betagende end mennesker, der omfavner livet og tør dele ud af sig selv på godt og ondt.

De senere år har også den seriøse litterære verden kastet sig over de stærke kvinder. Og er du, ligesom jeg, vild med en weekend i selskab med betagende kvindeskæbner, så kan jeg stærkt anbefale dig disse tre litterære perler:
Siri Hustvedt: "Sommeren uden mænd"
Christina Hesselholdt: "Camilla og resten af selskabet"
Rebecca Miller: "Pippa Lees mange liv"

Tre uendeligt smukke bøger med stærke kvinder i centrum. Om at blive dumpet til fordel for en yngre model, om de mange drømme, der måske - måske ikke - rigtig blev til noget. Og om midtvejs i livet at genopdage sin ungdoms vildskab og vælge at følge den frem for det sikre liv i ældreboligen med den langt ældre (og rige) mand. Perfekt sommerlæsning! Men du kan allerede nu starte med at kaste dig over det fantastiske interview med smykkekunstner Josephine Bergsøe i denne uges FEMINA. Hun er nemlig en kvinde, som i den grad måtte finde sin styrke og sit mod frem, da hun sidste år blev ramt af brystkræft og samtidig besluttede at blive skilt fra den mand, hun har været sammen med, siden hun var 11 år.
God læse- og livslyst.

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også