https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/september/levendedodeprim.jpg
Selvudvikling

Disse mennesker vil snart dø af deres sygdom – dette er deres ord til os, der lever.

22. september 2014
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Vi taler sjældent om den. Vil faktisk helst ikke se den i øjnene. Men vi skal alle dø. Nogen før end andre. Disse 9 modige mennesker dør lige om lidt. Måske er de allerede døde nu. Dette er deres ord til os, der stadig lever.

Ethvert menneske har sin egen historie. Det er bare ikke altid, historien bliver fortalt.
Det var den tanke, som fotografen Andrew George blev efterladt med, efter han havde været til begravelsen for en vens mor.
Det fik ham til at opsøge en række hospitaler og hér møde patienter, som alle havde fået en diagnose, der betød, at de snart ville dø. Hvad var deres tanker? Hvilken klogskab tog de med dem i døden?

- For dem alle startede vejen til døden på samme måde, som det en dag vil ske for dig. En underlig vedvarende kløe i baghovedet, noget utilpashed i venstre side, en hævet finger. Noget som med tiden blev umuligt at overse, og som i disses tilfælde kom til at betyde døden.

- Mange af disse fantastiske mennesker er døde nu, men jeg håber, at du, som ser billederne og hører deres ord, sammen med mig vil værdsætte og huske dem og deres klogskab, siger fotografen bag, som bevidst ikke har angivet menneskernes efternavn, alder eller profession.

Læs også