https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-8-kopi-2_1.jpg
Selvudvikling

Din mentale makeup

4. marts 2011
af Camilla Kjems
Personligt føler jeg mig nøgen uden mascara og dullet med for meget, men helt igennem veltilpas med den rette mængde

"En kam gennem håret og lidt rødt på læberne - så er du parat til at indtage verden." Sådan har min mors skønhedsritual altid lydt. Og hun har gang på gang forsøgt at få det videreført til mig (især det med kammen, da jeg er notorisk kendt for mit troldehår). Det er dog aldrig lykkedes hende - men ikke fordi jeg ikke forstår betydningen af et skønhedsritual, tværtimod! Jeg har blot skabt mit eget.

For der ER noget med kvinder og skønhedsgrej, og det handler ikke kun om forfængelighed, men lige så meget om at være "klædt på" til dagens udfordringer. For ligesom man kan føle sig utilpas en hel dag, hvis man har iført sig et par "forkerte" bukser, kan man føle sig helt ved siden af, hvis man er kommet af sted uden sin daglige dosis mascara. Personligt føler jeg mig nøgen uden og dullet med for meget, men helt igennem veltilpas med den rette mængde. Og har jeg endda haft overskud til at iføre mig en flot neglelak ... ja, så er jeg klædt på til dagens udfordringer til fingerspidserne! (ELSKER flotte lakker - mine tænder løber i vand og min pengepung sukker, når jeg ser de smukke nye nuancer i ugens FEMINA).

Så selv om det kan virke overfladisk med al den skønhed, så vil jeg vove påstanden, at det for de fleste kvinder stikker langt dybere end ren materialisme og overfladeræs. At nette sig og tage makeup på er lige så meget en mental proces og handler om, at man "mander sig op" (burde vi i virkeligheden ikke indføre udtrykket "kvinde sig op"?) og klæder sig på efter humør, aktiviteter og udfordringer. Tager en maske på, vi kan gemme os bag, men som vi også henter styrke og selvtillid i. Og ikke mindst: Glæde, mod og højt humør.

God fornøjelse med dit FEMINA - i denne uge stiller vi bl.a. skarpt på forårets nye makeup. Håber, du finder lidt lækkerier, der kan give dig et boost ind i den lyse tid.
Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også