Moden sovende glad kvinde
Selvudvikling

Dette afslører din sovestilling om din personlighed

29. august 2018
af Aller Media, redigeret til web
Foto: Panthermedia
Kan du kende dig selv her? Ifølge en amerikansk søvnforskers undersøgelse afslører vores kropssprog, når vi sover, nemlig ikke så lidt om vores personlighed. Og de fleste af os sover faktisk på samme måde hele livet.

Ifølge søvnforsker afslører din sovestilling dele af din personlighed

Den amerikanske søvnforsker Dr. Robert Glatters erfaringer viser, at vores måde at sove på ofte afslører vigtige ting om vores personlighed - for eksempel hvordan vi opfatter os selv, og hvad vi frygter. Der kan dog også forekomme overlap mellem de forskellige sovestillinger, så man kan ikke konkludere, at vores søvnposition altid afspejler vores personlighed, men Glatters undersøgelser viser, at der oftest er en sammenhæng. Se her, om det passer på dig.

Du ligger på siden

Denne sovestilling bliver på engelsk kaldt the yearner, fordi personen har armene strakt foran sig. Benene er også strakt. Psykologisk set mennesker, der stræber efter det bedste i livet.

LÆS OGSÅ: Sådan slipper du af med dine søvnproblemer

Du ligger som en træstamme

Afslappede mennesker ligger på siden med armene ned langs siden. Hvis du sover på denne måde, er det selvfølgelig rart at vide om dig selv, at du er easygoing og enspænder – men nogle gange er det godt at kunne arbejde i flok.

Du ligger i fosterstilling

Den mest almindelige sovestilling (50 %) er typisk for følsomme mennesker, der er lidt nervøse og fortaber sig i detaljer. Sover bedre ved at dyrke yoga og meditation.

Soldaten

Ligger på ryggen med armene krydset over brystet eller ind til kroppen. Den stærke, stille type. Det er typisk reserverede mennesker, der stiller store krav til sig selv og andre.

LÆS OGSÅ: Så meget længere skal kvinder sove end mænd

Du ligger på maven

Typisk med ansigtet i puden og vendt til den ene side. Det er faktisk den mest usunde sovestilling, fordi det belaster nakken.

Du ligger i ”søstjernen”

Sover på ryggen med ben og arme i alle retninger. Det er generøse mennesker, men uheldigvis for andre er stillingen den, man snorker mest i.

Kilde: Popsugar.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også