https://imgix.femina.dk/media/9aba28471acd4eb48d28f8b0a98feebc.jpg
Selvudvikling

Det gemmer Laura Drasbæk i køleskabet

16. marts 2012
af Britta bjerre
foto: marianne leth
For tiden kan skuespilleren Laura Drasbæk ses på TV3 i en ny »rolle« som tv-vært i »Vis mig dit køleskab«. Privat har den 37-årige skuespiller og mor til to fundet kærligheden igen efter to skilsmisser. Hun er i dag kæreste med filminstruktør og stuntmand Lasse Spang Olsen. Et forhold, der begyndte som et venskab, fortæller hun i SØNDAG, men udviklede sig, da Lasse Spang Olsen blev skilt fra sin kone gennem mange år, guldsmed Josephine Bergsøe. Læs her, hvad »Vis mig dit køleskab«-værten altid selv har i sit eget køleskab, og hvorfor hun bliver mobbet for sin madlavning.

Hvad gemmer sig altid bag køleskabsdøren i Laura Drasbæks cremefarvede Smeg-køleskab?

- Jeg har altid, altid, altid sambal oelek i mit køleskab. Sambal oelek, som er en rød, krydret chilisauce. Og jeg ved godt, at det er meget, meget dårlig kogekunst at putte det i alt muligt, men dét gør jeg. Jeg er besat af den chilismag!

Mærkelig mad

- Der er næsten også altid spidskål i mit køleskab. Og gedeost, gedeost og gedeost. Jeg laver mærkelig mad, det gør jeg virkelig. Der står stort set altid en masse bøtter med rester af mærkeligt mad.

- Jeg elsker at lave mad, men der er ret mange, der mener, at jeg ikke er specielt god til det. Jeg bliver mobbet en del for min madkunst.

Altid varm frokost

- Jeg er typen, der bedst kan lide varm mad. Også til frokost. Seks ud af ugens syv dage spiser jeg varm mad til frokost.

- En af mine favoritretter er mit eget hjemmebagte rugbrød med sambal oelek, tomat og gedeost, måske noget skinke eller pølse nedenunder, men det er ikke nødvendigt, og så lige et par minutter i ovnen. Uhm… I øvrigt tror jeg på, at al den chili sætter forbrændingen i vejret!

Sådan siger altså Laura Drasbæk, der bor i en lejlighed på 4. sal på Nørrebro sammen med sine to sønner, Albert på ni år og Vilfred på seks. Og her er hun fotograferet i sit køkken, som er køkken og stue kombineret i ét stort og lyst rum.

(Ja, det ER familiens lille skildpadde, der kravler frit rundt langs fodpanelerne bag Laura)

Læs også