https://imgix.femina.dk/media/article/primaer_karina_qdk.jpg
Selvudvikling

”Det er en følelse, mange tykke kvinder kan gå rundt med: At man er usynlig”

25. juli 2019
af Signe Halck
foto: Julie Dam
Kan man godt være med i et reality-program med de unge og de tynde, når man selv er moden og fyldig? Kan man godt smide tøjet med en mand, når man ikke længere er helt sprød i alle ender og kanter? Må man i det hele taget leve livet, gå i farver og gøre, hvad pokker man har lyst til, når man er 40+ i alder OG i tøjstørrelse? ”OH YES”, siger Karina von d’Ahé fra tv-programmet Forsidefruerne.

”Ved at sige ja tænkte jeg, at det ville være fedt at tage én for holdet for de kvinder, der ser lidt anderledes ud, og som er lidt ældre og ikke ligner noget, der lige er trådt ud af modebladene. Det kan virke inspirerende, og voksne kvinder kan måske godt have lidt svært ved at spejle sig i 22-årige influencere på YouTube.

Hvorfor tror du, de gerne ville invitere dig med i programmet?

”Altså, da de ringede fra TV3, troede jeg først, det var en fejl eller en joke. Jeg var også nødt til at sige – ’Øhh, ved I godt, hvordan jeg ser ud?’ Så jeg overvejede jo godt, at jeg ville være anderledes end de andre fruer – og det er jeg jo. Når vi står på en line-up, skiller jeg mig med min størrelse ud fra de andre, og når de filmer os bagfra, har jeg en kæmpenumse i forhold til de andre. Men så tænkte jeg på, at det jo måtte være på grund af min personlighed, de gerne ville have mig med, og så var jeg egentlig ikke så bange for at skille mig ud.”

Presset på det ydre

Det var under optagelserne til Forsidefruerne i Dubai sidste efterår, Karina følte sig presset og blev ubehageligt optaget af sit ydre.

”Jeg har aldrig følt mig større, end da jeg startede på Forsidefruerne, og vi skulle til Dubai, hvor det er varmt, og hvor man jo sjovt nok går rundt i mindre tøj. Det syntes jeg, var svært. Jeg tror, det ligger dybt i menneskets natur, at vi sammenligner os med hinanden og spejler os i andre, og vi kvinder kan være frygtelige til at gøre det. Det begyndte jeg på i Dubai, og jeg blev simpelthen splittet mellem min fornuft og min forfængelighed. Min forfængelighed syntes det var pisse hårdt at blive filmet ved siden af kvinder, hvor man har det, som om de vejer halvdelen af det, man selv gør. Min fornuft sagde – ’Hey Karina, du har masser at byde på’ – men min forfængelighed blev mere og mere optaget af, hvad jeg havde på af tøj, og hvordan jeg så ud på line-up ved siden af de andre. Det er første gang nogensinde, jeg så markant er blevet presset på mit ydre og har haft det svært.”

Læs også: Kender du disse? 10 moderegler, der bare skal brydes

Ligge derhjemme og hyle

At få vendt balancen mellem forfængelighed og fornuft oppe i hovedet var et stykke arbejde, Karina gjorde med sig selv. I den proces tog hun en beslutning om, at hun blev nødt til at være fri, at hun blev nødt til at være sig selv, og at seerne måtte tage hende, som hun er.

”Jeg ved jo godt, at jeg i nogle vinkler har mere dobbelthage og større numse end i andre vinkler. Det blev jeg nødt til at give slip på og sige – ’Sådan er det, og det accepterer jeg’. For hvis jeg først begynder at bruge energi på at forsøge at styre og kontrollere en hel masse, så jeg f.eks. ikke bliver filmet fra den og den vinkel, men kun fra den og den vinkel, så er jeg ikke fri, og så er jeg ikke mig. Enten kunne jeg ligge derhjemme og hyle, eller også kunne jeg fokusere på det, jeg har.”

Usynlige tykke

Alligevel har følelsen af at være usynlig en enkelt gang sneget sig ind på Karina von d’Ahé. Det var bare ikke på den indre og dårlige måde, men på en ganske uventet måde og i en sammenhæng, hun ikke selv var herre over.

”Da vi gik rundt i Kastrup Lufthavn, inden vi skulle af sted til Dubai, troede offentligheden, at jeg var en del af crewet som fotograf, praktisk type eller noget andet. De andre forsidefruer havde jo været med i flere sæsoner og var kendte ansigter for mange og fik en masse opmærksomhed, men det gjorde jeg ikke, fordi jeg var ny, hvilket jeg havde det fint med. Men jeg blev på en eller anden måde usynlig – både fordi jeg ikke var et kendt ansigt, og fordi folk ikke regnede med, at sådan en som mig kunne være en del af castet. Det siger alligevel noget, ikke? Og det er en følelse, mange tykke kvinder kan gå rundt med. At man er usynlig.”

Hvordan er det for Karina von d’Ahé at være single i dag?

”Jeg oplever generelt, at mænd bliver tiltrukket af kvinder, der hviler i sig selv. Glade kvinder er vildt sexede, og i de perioder, hvor jeg selv stråler, hvor jeg synes, jeg er lækker og har det godt, der føler og oplever jeg, at jeg kan score hvem som helst. I de perioder, hvor jeg synes, jeg er grim og dum og tyk, kan jeg ingenting. Når man har det godt, så er det dét, man udstråler. Det er sexet og dejligt – og gælder både mænd og kvinder.

Blå bog

Karina von d’Ahé er 46 år, single og alenemor til en dreng på 13. Hun har blandt andet været model og selvstændig PR- konsulent. I dag er hun instagrammer og influencer og har bloggen ’OH YES’, hvor hun blandt meget andet kører et online makeup-kursus. Fra 2018 blev Karina von d’Ahé en del af reality-programmet Forsidefruerne Sæson 5, der blev vist i foråret 2019 på TV3. Sæson 6 er under produktion og vises til efteråret.

5 hurtige til Karina

Hvad er dit bedste tip til en dag, hvor man ikke føler sig på toppen?

"Læbestift! Den dag, hvor du føler dig helt udskidt, det er den dag, du tager den modige læbestift på. Også selv om det lyder overfladisk, for der er bare noget vildt empowering i at male sin kvindelighed op."

Hvilket tøj redder altid din aften?

"Helt klassisk – sort blazerjakke, hvid t-shirt og jeans."

Hvornår føler du dig mest kvindelig?

"Det gør jeg, når jeg føler mig velsoigneret og har gjort noget ud af mig selv."

Hvad gør du for at forkæle dig selv?

"Jeg ligger derhjemme med fødderne oppe og ser Netflix med ansigtsmaske på."

Hvornår føler du dig som den bedste version af dig selv?

"Det gør jeg, når jeg kan mærke at jeg hviler i mig selv og har det godt med mig selv i stedet for at rende rundt med alle antennerne ude og tænke på, hvad andre synes om mig."

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også