https://imgix.femina.dk/media/article/1406_bliv_bedre_til_at_prale_af_dig_selv.jpg
Selvudvikling

Derfor skal du blive bedre til at prale af dig selv

13. juni 2017
(udgivet første gang februar 2014). Af redaktionen
Praler du for lidt af dine egne præstationer? Måske tænker du, at det er utiltalende at prale, men det kan faktisk lønne sig at gøre det.

Praler du af dig selv?

Er din hårde indsats ikke blevet set, eller er din gode idé pludselig blevet snuppet af en storpralende mand, fordi du ikke gjorde opmærksom på dig selv? Ordet ”pral” ringer negativt i manges ører, og du finder det måske ubehageligt at skulle prale af dine egne præstationer. Især hvis du er kvinde. Men du burde måske gøre det alligevel. Ifølge amerikanske forskere kan manglen på pral nemlig medføre, at du bliver forbigået i en række situationer, for eksempel i arbejdslivet. Det skriver norske kk.no.

Ikke samme problem for mændene

Mens kvinder har lettere ved at prale, hvis det ikke er dem selv, de praler af, så har mændene ingen problemer med at prale af sig selv. Ifølge coach Christine Otterstad har mange mænd en ”grovere” fremtoning, og det er derfor ikke så tydeligt, når de praler. En anden ting er forskellen mellem mænd og kvinder.

- Kvinder er generelt meget optagede af, hvad andre mener og synes, det er mænd ikke på samme måde. Gennem min erfaring som coach ser jeg også, at mænd ikke er lige så bange for at fylde som kvinder, siger Christine Otterstad til kk.no.

LÆS OGSÅ: ”Arvingerne”-skuespilleren Trine Dyrholm fik stor succes fra en tidlig alder, men det er først de senere år, hun har fået selvtillid nok til at kaste sig ud i de helt store roller.

Diskret og smart pral

Inden du begynder at prale højt og flot af dig selv, er der nogle ting, du lige skal tænke over. Christine Otterstad forklarer, at mennesker der praler meget af sig selv, ofte har en lav selvfølelse og trænger til meget bekræftelse og opmærksomhed for at føle sig god. Det er derfor vigtigt at tænke over, hvad du ønsker at opnå, inden du praler løs.

Der er forskel på pral. Det er på ingen måde negativt at fortælle noget positivt om sig selv eller være fornøjet med sig selv, men hvis det kun er for at være bedre end andre eller kun er for at imponere, så vil det ofte opfattes negativt, siger Christine Otterstad.

Hun mener derfor, at den mest effektive måde at prale på er ved at lade det ske naturligt. For eksempel ved at flette det ind mellem andre sætninger.

Kilde: kk.no

Det er skidt for dit selvværd, hvis du taler og tænker dårligt om din egen krop. Se på femina.dk, hvordan du får større krops-selvtillid

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også