Derfor mediterer Sarah Zobel Kølpin

27. november 2009
af Britta Bjerre
Foto: Marianne Leth
Masser af mennesker – også blandt de kendte – mediterer. Sarah Zobel Kølpin er én af dem. Nu har den 35-årige cand. psych. og virksomhedskonsulent udsendt en dvd, der fortæller og viser, hvorfor hun mediterer, og hvordan du også kan lære det.

Masser af mennesker - også blandt de kendte - mediterer. Sarah Zobel Kølpin er én af dem.

Meditation er mental træning i at fokusere sin psykiske energi bedre.

Træning i at være mere til stede i nuet.

Ikke kun når man mediterer, men også i resten af ens liv.

Sådan forklarer Sarah Zobel Kølpin på sin dvd "Positiv Psykologi & meditation", der udkom her i efteråret som opfølger til hendes bestsellerbog "Lev dig lykkelig - med Positiv Psykologi".

Gevinst ved meditation

Der er mange gevinster ved at meditere. Både på det fysiske, psykiske og spirituelle plan, forklarer Sarah Zobel Kølpin og fremhæver nogle eksempler:

• Fysisk giver det ro. Bedre fordøjelse. Bedre søvnvaner.

• Psykisk giver det ro og bedre balance. Større perspektiv på éns eget liv. Større kreativitet. Et mere åbent sind.

• Der er mange, der oplever meditation som en spirituel praksis. Men det er ikke nødvendigt, at man er spirituel mindet for at kunne meditere.

Det kan dog give en anden forbindelse til ens indre, til ens sande jeg, så man føler en anden forbindelse mellem sit jeg og den verden, man er i.

En følelse af større forbundethed. Større samhørighed med andre mennesker. En fornemmelse af, at der er mere mellem himmel og jord.

Bestseller

Sarah Zobel Kølpin debuterede i 2008 som forfatter med "Lev dig lykkelig - med Positiv Psykologi", som indtil videre er solgt i over 28.000 eksemplarer og nu er på vej til at blive oversat til norsk.

Bogen er også udkommet som lydbog.

I efteråret kunne Sarah Zobel Kølpin og hendes mand, tidligere balletdanser Alexander Kølpin, ses som hovedpersoner i docusoapen "Halløj på Strandhotellet", der blev sendt på Kanal 4.

Her fulgte man parrets start som nyt værtspar på Helenekilde Badehotel og Tisvildeleje Strandhotel.