sorgen
Selvudvikling

De unge skal på dobbeltarbejde

2. november 2011
af Renée Toft Simonsen
Den nye gymnasiereform fungerer ikke, hvilket vil sige, at min datter der lige er startet i 1.g. skal knokle i tre og og derefter bruge endnu et år på ekstra fag, hvis hun vil på universitetet. Det synes jeg ikke er i orden

Sidder lige og læser, at den nye gymnasiereform ikke fungerer, hvilket ikke er særlig betryggende, når man har børn, der snart skal i gymnasiet. Reformen var åbenbart forhastet og har ikke haft den ønskede virkning, fordi de unge fik alt for mange valg på bekostning af fagligheden. Mange af de valg, de kan træffe i forhold til studieretning på landets gymnasier, giver åbenbart ikke adgang til videreuddannelse på universiteterne. Så nu skal de unge derfor bruge tid på at tage suppleringsfag.

Hmmm - vil det sige, at min datter, der lige er begyndt i 1. g skal knokle i tre år og derefter være nødt til at bruge endnu et år på ekstra fag, hvis hun vil på universitetet ... hvis hun altså har valgt en lidt for kreativ linje? (Hvilket hun nok har, hvis jeg kender hende ret). Goddag mand økseskaft - det synes jeg sådan set ikke er helt i orden. Kunne man måske ikke have regnet lidt på det, inden man søsatte ideen!

Det begynder faktisk at gå mig lidt på med alle de reformer, der ikke synes at virke efter hensigten, for der laves hele tiden om de steder, hvor mine børn render rundt og prøver at blive voksne og gode samfundsborgere! Først var det daginstitutionerne, så var det folkeskolen, i sidste uge var det fri leg i vuggestuen, som den var gal med, og i den her uge er det så gymnasiereformen, der ikke helt virker efter planen.

Jeg kom til at tænke på, at det dér opgør med ekspertvældet i sin tid måske var en smule forhastet? Det virker ikke, som om det er personer, der faktisk ved noget om gymnasier, der har lavet den nye gymnasiereform. Næ, det virker mere, som om der bare var én, der lige fik en god idé sådan vips: "Ja, det var da en god idé! Ved I hvad, den er meget sjov, den prøver vi! De er sgu så søde de unge, ja, vi kører den da ind med tværfaglighed ..."

I grunden siger det sig selv, at det, at man ved noget om det, man beskæftiger sig med, det er bare en knaldhamrende god idé.

Kærlig hilsen
Renée

LÆS OGSÅ:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d07a1f4330a644e6b6af9b782410e35d.jpg

Camillas hjørne:
Jeg har en drøm

T.A.K.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også