curvy kandi, kropsidealer
Selvudvikling

Curvy Kandi: Tunge tanker er værre end antallet af kilo

7. maj 2018
af Dorthe Kandi
(Instagram: Curvy_Kandi) Foto: Kamilla Bryndum
Selv mange års bevidsthed om, at jeg er o.k., som jeg er, og at jeg de seneste år som chefredaktør for Q og som privatperson hver dag beskæftiger mig med kropspositivisme har ikke fortrængt en grundlæggende følelse af, at min vægt er tung. For tung.

Hvor meget fylder din vægt? Ja, ikke i kilo, men i dine tanker?

Mit gæt er, at det for mange af os fylder meget. For meget. Det gør det også for mig. Selv om jeg helt fra maven og hjertet kan sige, at jeg er tilfreds med min krop og mit spejlbillede, er jeg ikke vild med stige på vægten derhjemme og, endnu værre, hos lægen! Jeg håber altid, jeg har tabt mig, selv om jeg ALDRIG går på slankekur og egentlig er helt bevidst om og tilfreds med ”bare” ikke at tage på. Det sidder simpelthen så dybt i mig, at det altid er bedst at veje mindre, end jeg gør. Jeg får automatisk dårlig samvittighed.

Selv mange års bevidsthed om, at jeg er o.k., som jeg er, og at jeg de seneste år som chefredaktør for Q og som privatperson hver dag beskæftiger mig med kropspositivisme, kurver og kroppe, som ikke har de såkaldte modelmål (hvilket meget få kvinder jo har), har ikke fortrængt en grundlæggende følelse af, at min vægt er tung. For tung. Og det er den mentale vægt, der tynger. Det er en fornemmelse af at være forkert, som er ubehagelig, også selv om jeg hurtigt kan minde mig selv om, at det er dumt og fjollet. For det er det.

Og det værste er, at vi er så mange, der har det sådan. Som jeg læste for nylig på q.dk, så har en amerikansk sygeplejerske hængt denne besked op ved vægten på den lægeklinik, hun arbejder på:

”Denne vægt fortæller dig KUN tallet for, hvor meget tyngdekraften trækker i dig. Vægten fortæller dig IKKE, hvor smuk du er, hvor mange venner og hvor meget familie der elsker dig, eller hvor fantastisk du er,” stod der med sort håndskrift underskrevet ”Din sygeplejerske”.

Sejt, ikke! For selvfølgelig kan det være godt for os at skele til tallet på vægten, men det vil helt sikkert lette mange af os, hvis vi kunne slippe alt for mange tanker omkring det tal og huske på, at det bare er en lille del af os. Som Vibeke Hartkorn, der bliver interviewet i Q siger, så lad os bruge mindre tid på at bekymre os om, hvordan vi ser ud, og hvad vi vejer. Så får vi også tid til noget andet, som med garanti er sjovere.

LÆS OGSÅ: Curvy Kandi: "Jeg elsker min krop, men det behøver du ikke."