Clairvoyance
Selvudvikling

Clairvoyance: Har du selv clairvoyante evner?

6. juni 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Ser du klart? Maya Fridan gør. Hun er nemlig clairvoyant, og i sin bog forsøger hun at guide dig igennem øvelser, der kan gi’ dig svaret på, om du selv skal dykke ned i clairvoyance.

Måske er du én af dem, der legede "Ånden i glasset" som barn. Den leg, hvor vi på skift lod som om, vi naturligvis ikke skubbede til glasset for at få det rundt på pladen, så vi kunne skabe kontakt til en hvilken som helst ånd. Jeg vil hermed godt sige undskyld og indrømme, at ja, det var mig, der skubbede til glasset. Men viljen manglede ikke. Eller åbenheden.

Og det er åbenbart den, man skal finde frem til, hvis man rent faktisk vil gøre et alvorligt forsøg på at få kontakt til en afdød slægtning via clairvoyance. Noget, der selvfølgelig skal tages noget mere seriøst end et barnligt og (måske?) ufarligt forsøg på at nærme sig det okkulte.

Clairvoyance: På en åndelig rejse

Og det lyder noget mindre langhåret, end du måske forestiller dig det. I hvert fald hvis du kaster dig over Maya Fridans bog, som helt enkelt handler om, hvordan du kan udvikle dig personligt og åndeligt og finde ud af, om du har de evner, der minder om dem, de clairvoyante har. Med en række øvelser, der - helt fritaget for mystik og Rosemarys Baby - lige så godt kunne havde handlet om gymnastik, men altså handler om noget mentalt. Og for Maya Fridans er det helt naturligt at have åndelige vejledere og skytsenge. Og lige så naturligt at tale med afdøde, at kramme et træ i skoven og hilse på engle, alfer, trolde og nisser.

LÆS OGSÅ: Se dagens horoskop for dit stjernetegn her

Kan du clairvoyance?

Og måske går du selv rundt med evner, der ligner lidt. Og mindre kan måske gøre det, selvom du bare selv kalder det for god intuition, en form for selvudvikling, et åbent sind eller gode energier. Der er i hvert fald ikke dømt krystalkugler, splintrede ruder eller hæse, uhyggelig mandsstemmer, hvis du forsøger dig. Tværtimod lyder det simpelt og ret nede på jorden, hvis du skulle ha' lysten og modet til at forsøge at kontakte en afdød slægtning. Se bare her:

1. Sæt dig et roligt sted og tænk på afdøde

2. Bed den afdøde om at gi' et tegn - måske et billede af en erindring, du selv har glemt.

3. Du kan også bede om at mærke den afdødes energi og samtidigt være opmærksom på, om noget føles anderledes. Måske mærker du en duft af parfume eller tobak, der minder dig om afdøde. Eller måske får du lyst til at grine eller græde.

4. Hvis du oplever noget, du fornemmer som kontakt, så gå ind i den verden emd respekt og ydmyghed - og forlad den igen.

Læs også: Clairvoyant: "Mine forældre synes, jeg er vildt mærkelig"

Du er ikke alene

Og der kan være masser af tegn på, at du ikke er alene. Måske har du oplevet, at fjernsynet eller radioen tænder af sig selv, eller måske mærker du et vindpust eller et strøg på din kind. Under alle omstændigheder skal du nok droppe de amerikanske B-film, der kører i dit hoved lige nu, for du skal ikke regne med, at den afdøde lige flytter en kommode eller får døren til at falde ud af væggen. Som udgangspunkt flytter de nemlig ikke noget som helst fysisk. Men de kan altså manifestere en så kraftig energi, at det netop lader sig gøre fx at påvirke elektricitet. I øvrigt noget, som levende også kan, fortæller Maya Fridan.

Åndelighed med omtanke

Om du synes, det er noget pjat, eller du er overbevist om, at der er mere mellem himmel jord, bør du under alle omstændigheder bruge clairvoyance med omtanke, hvis du kaster dig over dén eller bogen "Maya Fridan er clairvoyant - er du?" Det gælder både, når du selv forsøger dig som clairvoyant, og når du søger hjælp hos en clairvoyant. Claivoyance kan være en hjælp og en retningslinje i dit liv, men det er dig selv, der skal selv gå vejen.

Psssst ...
Clairvoyance betyder egentlig klarsyn, men kan lige så godt være klarhørelse eller klarfølelse. De fleste, der kalder sig clairvoyante, har både klarsyn og klarhørelse. Clairvoyant er en ubeskyttet titel, og enhver kan kalde sig det.

Læs mere på www.maya-fridan.dk

Læs også