https://imgix.femina.dk/media/article/1651-camilla-kjems.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Vælg kærligheden

16. marts 2017
af Camilla Kjems
Om du er single eller ej, så vælg kærligheden! Det handler nemlig ikke kun om held, men i høj grad også om at have mod til at holde hjertet åbent og dele ud af sig selv.
Størst af alt er kærligheden. Verdens ældste sandhed. Men hvorfor skal den så være så satans kompliceret? ”Kærlighed ender altid med en sorg”, siger præst Helene Dam i et nyligt interview. Fordi vi altid vil ende med at miste. Ved at den anden dør. Ved at vi selv dør. Eller ved at kærligheden langsomt dør ud, fordi vi ikke formår at passe på den. Angst og usikkerhed er kærlighedens største fjender. De kan få os til at pakke os ind i et uigennemtrængeligt panser, blive besidderiske og jaloux, opføre os egoistisk og urimeligt eller slet og ret vælge kærligheden fra. Så er man da sikker på ikke at blive såret igen ... Omvendt sårer man så også sig selv herfra og til evigheden ved at afskærme sig fra de nære, livgivende relationer. For ”vil du ikke sorgen, får du heller ikke kærligheden”, pointerer Helene Dam i samme interview.
Dette nummer af femina har vi dedikeret til kærligheden. Læs med og føl dig genkendt og inspireret. Af Sanne, som forelskede sig hovedkulds i en kvinde efter 25 års ægteskab med sin mand. Af Julie og Steffen, der fortsat bor sammen i en kærlig kernefamilie, selv om de er skilt. Af Trine og Ture, som efter 30 år som kærester har masser af kloge råd at dele ud af. Og af Casper Christensen, der efter flere brudte forhold stadig synes, kærlighed er magisk. Få også psykolog Sue Johnsons 7 tips til, hvad lykkelige par gør – og begrav dig så selvfølgelig lige i dit kærlighedshoroskop for resten af 2017. Om du er single eller ej, så vælg kærligheden! Det handler nemlig ikke kun om held, men i høj grad også om at have mod til at holde hjertet åbent og dele ud af sig selv. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk

FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs også