https://imgix.femina.dk/media/article/1651-camilla-kjems.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Tænker du dig ulykkelig?

14. september 2017
af Camilla Kjems
Jeg er, ligesom mange andre kvinder, EKSPERT i at tænke ting til døde. Mine analyser, tanker og bekymringer har ingen ende, når de først får tag i mig.
”I overanalyserer alt!”. Sådan lød punkt nummer ét på listen over, hvad mænd ikke forstår ved kvinder, da vi for nylig optog et afsnit over netop det emne i podcastserien ”I seng med Nova”. Og jeg følte mig ramt. Frygteligt ramt. For jeg er, ligesom mange andre kvinder, EKSPERT i at tænke ting til døde. ”Hvad burde jeg i stedet have sagt i den og den situation? Hvad mente min kæreste mon, da han sagde dette eller hint? Hvad stiller vi op, hvis min søn bliver smidt ud af skolen?”. Mine analyser, tanker og bekymringer har ingen ende, når de først får tag i mig.
Og jeg kan nogle gange opleve, at netop de tanker får lov til at farve hele min dag i mørke toner – også selv om der i øvrigt sker masser af gode ting omkring mig. Så jeg forstår sgu godt mænd, når de ikke forstår os. For det er jo spild af tid, energi og ofte helt og aldeles opdigtet tankespind (det meste af det i hvert fald). ”90 % af dine bekymringer bliver aldrig til noget”, lyder det fra terapeuter. ”Og mænd mener ikke nødvendigvis noget andet end præcis det, de siger,” lyder det fra mændene.
Selvhjælpsguruen Byron Katie er enig og mener endda, at vi kvinder ligefrem har en tendens til at tænke os ulykkelige. Efter 10 års depression, vrede og selvforagt vågnede Katie op en morgen til en tilstand af glæde. Hun indså, at det var hendes egne tanker, der gjorde hende ulykkelig, og hun udviklede derfor metoden The Work til at få has på de smertefulde og stressfyldte tanker, der styrer os. Lær metoden i denne uges femina. Jeg har i hvert fald straks taget hendes råd til mig. FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs også