camilla kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Sig det til nogen

14. februar 2019
af Camilla Kjems
Vi ønsker at sætte fokus på Danners og psykisk voldsramte kvinders kamp for at flytte noget personligt såvel som politisk, så færre kvinder og børn skal leve med vold i deres liv.
Vold mod kvinder er et kæmpe problem – også i Danmark. Og når vi taler vold, handler det ikke kun om knytnæver og blå mærker, men også om ord og stemninger og vredesudbud, der ikke bare smadrer ting, men også menneskesjæle.
I foråret 2018 valgte vi i samarbejde med krisecentret Danner at sætte fokus på vold mod kvinder, med en artikelserie. Sammen med artikelserien lancerede vi også en kampagne med hashtagget #sigdettilnogen, der havde debattør og lærerstuderende Geeti Amiri og radiovært, musiker og forfatter Sanne Gottlieb som frontfigurer. Vi bragte artiklerne med den overbevisning, at vi sammen kan flytte noget, hvis vi bryder tabuer. Vi ønskede at sætte fokus på Danners og psykisk voldsramte kvinders kamp for at flytte noget personligt såvel som politisk, så færre kvinder og børn skal leve med vold i deres liv.
Sanne Gottlieb fandt på Sig det til nogen, som nu også er navnet på et rådgivningstilbud for kvinder, og på femina jublede vi sammen med Sanne, da projektet i slutningen af 2018 fik fem millioner kroner fra satspuljemidlerne, så de kan fortsætte det gode arbejde. Og der er brug for det. Nogle hårde facts: Partnervold i Danmark i tal • 70.000 kvinder og 22.000 mænd udsættes årligt for psykisk partnervold • 38.000 kvinder udsættes årligt for fysisk partnervold • 13.000 mænd udsættes årligt for fysisk partnervold • 10.000 kvinder udsættes årligt for grov fysisk vold fra en nuværende eller tidligere partner • 16-24-årige er den mest udsatte gruppe I næste uge fortsætter vi kampagnen. Her kan du møde syv kvinder, der alle har overlevet voldelige parforhold. Læs med og kryds ligesom os fingre for, at lovforslaget om at gøre psykisk vold strafbart, bliver godkendt, når det kommer til afstemning den 1. marts i år. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også